Kubicával járatta meg új F1-es autóját az Alfa Romeo

Alig pár nappal leleplezése után a pályán is bemutatkozott az Alfa Romeo: először Robert Kubica ülhetett a C41 volánja mögé.

large-2021_barcelona_pre-season_track_test.jpg

A McLaren, a Red Bull, az AlphaTauri és a Williams után egy újabb csapat küldte pályára idei versenygépét: az Alfa Romeo pénteken Barcelonában hangolt a 2021-es Formula–1-es szezonra, a hétfőn Varsóban bemutatott C41 első éles bevetésével viszont nem várta meg az előszezoni teszteket a hinwili gárda. Ám nem az állandó pilóták valamelyike, hanem a csapatnál teszt- és tartalékpilótai pozíciót betöltő Robert Kubica pakolta be az első kilométereket az új autóba – erről a közösségi oldalán több felvételt is megosztott az Alfa Romeo:

„Mindig is különleges pillanat, ha elsőként vezethetsz egy új autót. Ma arra koncentráltunk, hogy biztosra menjünk abban, minden működik-e a terveknek megfelelően, ezúttal a teljesítmény nem volt lényeges, de ettől még az izgalom nem csökken. Jól mozgott az autó, és várom már, hogy a szezon későbbi szakaszában újra vezethessem” – idézi Kubica gondolatait a Formula1.com.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur hozzátette, „a mai nap kulcsfontosságú lépés volt a szezonra való felkészülésünkben, és örömmel jelentem, hogy minden a tervek szerint alakult a nap folyamán”. Elmondása szerint minden ellenőrzést sikerült elvégezniük, még ha ezzel be is áldozták egyik forgatási napjukat a kettőből, a következő két hetet pedig az első adatok kielemzésével töltik majd. Az előszezoni teszteket március 12-14. között rendezik Bahreinben, két héttel később ugyanitt rajtol a bajnokság.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416441408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása