Főnöke leidiótázta a botrányhős F1-es újoncot

Noha a Haasnál egykor leszögezték, hogy többé nem fognak nyilatkozni az elmúlt hónapok során, Nyikita Mazepinről kiderült botrányok kapcsán, a tulajdonos Gene Haas mégis megszólalt az ügy kapcsán – sőt, arról is beszélt, mi történt a színfalak mögött.

3-649.jpg

Tulajdonképpen még be sem mutatkozott a Formula–1-ben, szerződtetése óta futótűzként járták be a nemzetközi sajtó hasábjait Nyikita Mazepin botrányos megmozdulásai a nyilvános videóban megörökített mellfogdosástól a közúti kihágásig. Sokan ezek miatt Mazepin kirúgását követelték, de a Haas végül megtartotta az oroszt, ügyét házon belül rendezték. Illetve annyira mégsem: a csapat tulajdonosa, Gene Haas ugyanis visszatért a témára, többek között azt is kikotyogta, mit mondott Günther Steiner csapatfőnök az orosz pilótának az ügy kipattanása után.

„Azt hiszem, Günther azt mondta neki, hogy egy idióta, majd elmagyarázta, hogy nem tehet ilyen dolgokat, ez teljességgel elfogadhatatlan” – nyilatkozta Haas a RACER­-nek adott interjújában. – „Rengeteg kritika érte őt minden oldalról. Ezt egy 21 éves fiatalember biztosan nehezen viseli, de bízom benne, jó lecke volt ez neki. A közösségi médián keresztül folyamatos nyomás helyeződött ránk, mert azt akarták, hogy rúgjuk ki, de nem éreztük, hogy ez lenne a helyes megoldás.”

Míg Mick Schumacher a koronavírus-járvány által kikényszerített utazási korlátozások miatt Svájcban rekedt, a napokban Mazepin az üléspróbát is megejtette a Haas főhadiszállásán. Gene Haas úgy érzi, a csapatnál tett látogatása sokat lendített kapcsolatukon. „Mindnyájuknak jó volt, mert ez azt jelenti, hogy egyre közelebb van már a szezon kezdte. Sok mindenről beszélgettünk Nyikitával, többek között a tavaly év végén történtekről is. Azonnal vállalta a felelősséget minden tettéért, bocsánatot kért, tanult a történtekből” – mondta.

A tulajdonos hozzátette, hogy továbbra is erős az ellenállás Mazepinnel szemben a közösségi médiában, a csapatnál ezzel is tisztában vannak. „Tiszteletben tartjuk, hogy az embereknek joguk van véleményt formálni, legyen az bármennyire erős. Csapatként úgy érezzük, Nyikitának a legjobb környezetet biztosítottuk ahhoz, hogy tanulhasson ebből, valamint arra, hogy az előttünk álló szezonra összpontosíthasson.”

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1916433466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anorok 2021.02.21. 14:11:36

Ő sem fog letérgyelni',hüpp-hüpp-hüpp :( .

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása