F1: Megműtötték Fernando Alonsót

Újabb részletek derültek ki Fernando Alonso csütörtöki balesetéről: többek között az, hogy sérülései miatt operálni kell. A csapat is megszólalt: a beavatkozás sikeres volt.

2020_debut_of_fernando_alonso_with_renault_dp_world_f1_team.jpg

Csütörtök este futótűzként terjedt el a hír, miszerint másfél hónappal F1-es visszatérése előtt kerékpározás közben érte baleset Fernando Alonsót. Azóta újabb részletek jelentek meg az incidensről: a Motorsport.com információi szerint Alonsót nem elgázolták, hanem éppen amiatt sérült meg, mert el akarta kerülni a balesetet, ezért tört el az állkapcsa és tört ki több foga, a nagy fékezés hatására ugyanis előrebukott.

Maga a baleset amúgy ebédidőben történt, ezt követően azonnal kórházba szállították a kétszeres világbajnokot, akinek kezelését Bernben folytatják egy specialistánál, ahol várhatóan meg is fogják műteni. Percekkel cikkünk megjelenése után az Alpine meg is erősítette, hogy állkapocstörése után sikeres korrekciós operációt hajtottak végre a 39 éves pilótán. Az orvosi stáb elégedett Alonso gyógyulásának ütemére, de a protokollt követve 48 órán át még megfigyelés alatt tartják.

Az AS-en vezetett rovatában Dr. José González orvos további jó hírrel is szolgált: szerinte akár már az előszezoni tesztekre is felépülhet Alonso, sérülései ugyanis egyáltalán nem komolyak. Az enstone-i csapat tájékoztatása is az optimistább forgatókönyvet támasztja alá: szerintük néhány nap pihenő után az edzéseket is újrakezdheti visszatérő versenyzőjük. A kollektív gyakorlásra március 12-14. között kerül sor Bahreinben, a szezon pedig március 28-án kezdődik. 

Fotó: XPB / James Moy Photography / Groupe Renault

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816424676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása