F1: Alonsót elgázolták, kórházba szállították

Veszélybe került a kétszeres világbajnok Fernando Alonso F1-es visszatérése: olasz lapértesülések szerint kerékpározás közben ütötte el egy autó.

2020_fernando_alonsos_visit_to_viry-chatillon.jpg

Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülései szerint egy autó ütötte el Fernando Alonsót, miközben a svájci Lugano közelében kerékpározott. A kétszeres világbajnokot gyorsan a helyi kórházba szállították, az első röntgenfelvételek alapján több csontja is eltörhetett, ami akár visszatérését is veszélybe sodorhatja.

Csütörtök esti tweetjében az Alpine is megerősítette a tényt, miszerint baleset érte Alonsót. Úgy tudni, tudatánál van a spanyol, viszont az enstone-i csapat közleménye szerint az orvosi kivizsgálások eredményei csak péntek reggelre várhatóak. Ennél hamarabb nem is fog nyilatkozni Alonso ügyében az Alpine.

A 39 éves versenyzőhöz közel álló forrásokra hivatkozva arról írt a BBC F1-es szakírója, Andrew Benson a Twitteren, hogy Alonsót át fogják szállítani Bernbe, ahol egy specialista veszi kezelésbe. Információi szerint az állkapcsa tört el.

Alonso a 2015-ös szezon előtt is balesetet szenvedett, amikor a barcelonai előszezoni teszten falnak ütközött a McLaren-Hondával. Az akkori incidens következtében agyrázkódást szenvedett el, ami miatt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat ki is hagyta.

Hat évvel ezelőtt Kevin Magnussen ugrott be Alonso helyére a wokingiaknál, jelen esetben kérdéses, ki lehetne a spanyol helyettese, az Alpine ugyanis még nem jelentette be tartalékversenyzőjét. Tavaly Szergej Szirotkin és az Alpine Academy tagjai között listázott Csou Kuan-jü voltak az akkor még Renault-ként szereplő gárda tartalékosai.

Fotó: DPPI / Groupe Renault

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516424194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása