F1: Szabadedzéseken is autóba ülteti újdonsült tesztversenyzőjét a Ferrari

Az F1-es ülésről ugyan lemaradt, több szabadedzésen is részt vehet majd a Ferrari tesztversenyzőjeként leigazolt Callum Ilott.

210086-fda-test-fiorano-day-5.jpg

Az utolsó pillanatig harcban volt tavaly a Formula–2-es bajnoki címért Callum Ilott, de végül alulmaradt Mick Schumacherrel szemben: a német idén debütál az F1-ben, míg a brit a Ferrari kötelékében, annak tesztversenyzőjeként folytatja, de várhatóan szabadedzéseken is lehetőséghez jut majd az év folyamán.

„Itt van nekünk Mick, aki a Haasnál elkezdi F1-es pályafutását, de az F2-ben is vannak fiatal versenyzőink, például Robert Svarcman. És ott van Callum Ilott is, aki a tesztversenyzőnk lesz: a szimulátorban fog dolgozni, de szabadedzéseken is részt vesz majd” – ecsetelte a 22 éves versenyző helyzetét Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a formula1.com-nak nyilatkozva.

Ilott vagy az Alfa Romeo, vagy a Haas versenygépével gördülhet pályára, mindenesetre van már tapasztalata F1-es autóval. A Ferrari múlt heti tesztjén is körülbelül 50 kört tett meg Fioranóban, előtte pedig az Alfa Romeo autóját vezethette az abu-dzabi újoncteszten. Szabadedzésen viszont még nem vetették be; tervben volt, hogy a tavalyi Eifel Nagydíj első edzésén beülhet az Alfa Romeóba, ám az időjárás közbeszólt.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616417610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása