Kiderült, hol folytatja pályafutását Grosjean

Ahogyan azt korábban sejteni lehetett, az IndyCarban fog versenyezni 2021-ben Romain Grosjean, a francia a Dale Coyne Racing színeiben áll rajthoz, azonban az oválversenyeket kihagyja.

1018156564-lat-20200806-gp2005_094325_ony8993-316.jpg

Miután nem hosszabbított vele szerződést a Haas – sőt, Nyikita Mazepin és Mick Schumacher teljesen lecserélődött az amerikai gárda pilótafelállása –, Romain Grosjean egy évtized után kiszorult a Formula–1-es mezőnyből, utoljára a horrorbukását hozó Bahreini Nagydíjon indult. Emlékezetes bukását annak mértékéhez képest minimális sérülésekkel úszta meg, viszont – még most is látható – kézsérülései miatt a tavalyi utolsó két futamán nem állhatott rajthoz.

Tulajdonképpen második születésnapját ünnepelhette november 29-én, az F1-ben tízszer dobogóig jutó francia mégis úgy döntött, hogy nem hagy fel a versenyzéssel. Hetek óta arról cikkeztek a nemzetközi sajtóban, hogy az IndyCarban folytathatja pályafutását, és ugyan a francia kedd délután 15 órára ígért bejelentést, hamarabb lelőtték a poént: több portál – köztük a RaceFans – tényként számolt be róla, hogy Grosjean megerősítette, a Dale Coyne Racinghez igazolt, melynél a közelmúltban Sébastien Bourdais személyében egy másik ex-F1-es francia pilóta is megfordult.

Grosjean a csapat a Rick Ware Racinggel közösen indított, 51-es számú autójával indul, viszont a 17 fordulóból álló versenynaptár négy oválversenyén nem áll rajthoz – az csak később derül ki, ki váltja ezeken a fordulókon a GP2 korábbi bajnokát. „Izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy Amerikában, az IndyCarban versenyezhetek” – kezdte mondandóját a 34 éves francia új csapata közleményében. – „Erre a szezonra több opcióm is volt, de a kedvencem határozottan az IndyCar volt – ugyanakkor az oválokra még nem állok készen.”

„Teljesen más szintet képvisel az IndyCar, mint amihez szoktam eddigi pályafutásom során, izgalmas lesz újra dobogókért és győzelmekért harcolni. Még mindig gyógyul a bal kezem, de amúgy szinte már készen állunk arra, hogy visszatérjek a volán mögé, és új fejezetet kezdjek pályafutásomban” – tette hozzá.

A másik RWR-es, 52-es autónak még egyáltalán nincs gazdája, arra már korábban fény derült, hogy a Vasser-Sullivannal közös, 18-as számú gépében Ed Jonest indítja a csapat. Jelen állás szerint két és fél hónap múlva rajtol az IndyCar szezonja, az első állomás a Barber Motorsport Park lesz, az idény pedig szeptember végén zárul majd Long Beachen.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016414706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása