F1: Eldőlt Grosjean jövője is?

Sajtóértesülések szerint a Haas másik menesztett versenyzője, Romain Grosjean is Amerikában folytathatja pályafutását – már jövő héten bejelenthetik, hogy az IndyCarba szerződik a francia.

1018310827-fre-20201022-gp2012_132222_rca2470_2020102222858567-831_1.jpg

Teljes vérfrissítésen ment át a Haas F1-es pilótapárosa: két újoncot, Nyikita Mazepint és Mick Schumachert szerződtetett az amerikai istálló, ennek következtében a Szahíri Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Romain Grosjean és Kevin Magnussen is kiszorult a Formula–1-ből. Arra már korábban fény derült, hogy utóbbi az IMSA sportautó-bajnokságban fog versenyezni a Chip Ganassi Racing színeiben.

Továbbra is látható sérülései ellenére Grosjean 2021-ben is versenyezni akar, úgy tudni, az IndyCar lehet a következő állomása a francia számára. A RACER tudomása szerint a Dale Coyne Racingnél kaphat ülést, akár már a jövő héten megerősíthetik a megállapodást. Korábban az A.J. Foyt Racinggel hozták szóba a 34 éves pilótát, de végül Dalton Kellett szerződtetése mellett döntöttek. A szerződés részletei egyelőre nem tisztázott, ám lehetséges, hogy Grosjean az oválfutamokon nem indul.

Grosjean egyébként a napokban számottevő gyógyulásról számolt be közösségi felületein, még ha a bal kezén keletkezett égési sérülések egyelőre sokkoló látványt nyújtanak.

Az IndyCar 2021-es szezonja április 11-én indul, addig két újonc-tesztnapon is részt vehet a Renault, a Lotus és a Haas korábbi versenyzője, mindenesetre ő lehet az ötödik ex-F1-es pilóta a mezőnyben, Alexander Rossi, Marcus Ericsson, Szató Takuma és Sébastien Bourdais ugyanis már évek óta a tengertúli sorozatban versenyeznek, valamennyiük neve mellett jegyeznek is kisebb-nagyobb sikereket.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1916388670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása