A Hyundai egyik versenyzője idén nem indul a WTCR-ben

A koronavírus-járvány miatti naptárvariálások egyik nagy vesztese Nick Catsburg, idén a BMW és a Chevrolet kötelékében fog versenyezni, de a Hyundai-jal sem szakít végleg a holland.

78898f7f49305688bcff443df1ea1d8e.jpg

A folyamatosan változó versenynaptárok jócskán megnehezítették azok helyzetét, akik egyszerre több sorozatban is érintettek. A koronavírus-járvány hatására a 2020-as WTCR-szezon nagyját kihagyta Nick Catsburg, aki Luca Engstler csapattársaként állt rajthoz és a Hyundai egyetlen győzelmét szerezte az évben, de miután a hungaroringi hétvége után kiderült róla, hogy koronavírusos, már vissza sem tért – a hátralévő fordulókon Nico Gruber, Josh Files és Mitchell Cheah helyettesítették őt.

Várhatóan a 2021-es idény is hasonló kiszámíthatatlanság mentén zajlik majd, mert ugyan a világ egyre több pontján kezdik meg a vakcinációt, zökkenőmentesnek nem nevezhető a folyamat. Ez alapján sok esetben elkerülhetetlen lesz a versenynaptárok ütköztetése, ezt mérlegelve Catsburg úgy döntött, idén nem fog túraautóval versenyezni. A holland a TouringCarTimesnak nyilatkozva erősítette meg döntését.

1bdba2c4b00b6d281842137456a90fb9.jpg

„Szerettem volna indulni idén az ETCR-ben a Hyundai-jal, de a versenynaptárok közötti átfedések miatt nem tudnám teljesíteni az ígéreteimet. Továbbra is remek a kapcsolatom a Hyundai-jal, de nincs értelme újra próbálkozni ezzel 2021-ben” – utalt a folyamatos versenynaptár-variálásokra Catsburg, aki hozzátette, 2022-ben szeretne visszatérni, idén viszont a BMW és a Chevrolet GT-, illetve endurance-programját erősíti.

„Ha minden visszatér a normális kerékvágásba, remélhetőleg visszatérhetek a túraautózáshoz, mert szeretném, ugyanis nagyon élvezem. Bízom benne, hogy ezt a Hyundai-jal tehetem meg, de meglátom majd, mit hoz a jövő.”

Júniusban fog csak elrajtolni a járványügyi korlátozások miatt a WTCR, egyedüliként eddig csak a Honda erősítette meg felállását, de Klim Gavrilov és a Halder-testvérek is jelezték részvételi szándékukat.

Fotó: Frédéric Le Floc'h, David Noels / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216411896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása