Orosz csapat is jön idén a WTCR-be

Noha még a legnagyobb gyártók 2021-es WTCR-programjáról sem tudni semmit, egy szentpétervári csapat jelezte, hogy privát csapatként bemutatkozna a sorozatban, méghozzá egy orosz újonccal.

4e8a2707.jpg

Egyelőre meglehetősen foghíjas a túraautó-világkupa 2021-es mezőnye, idáig csak a Honda erősítette meg maradását: a japán gyártó az elmúlt két évben megszokott felállással folytatja, így Tassi Attila is marad a kötelékükben.

Az viszont már körvonalazódni látszik, hogy privát orosz csapatot is láthatunk a WTCR-ben, Klim Gavrilov a VRC-Teammel mutatkozhat be idén a világkupában. A 20 éves orosz a 2019-es FIA Motorsport Games-en megnyerte a túraautós kategóriát, míg tavaly az orosz TCR-ben lett ezüstérmes egy Hyundai-jal.

c87i6920.jpg

„Fontos volt számunkra, hogy nemzeti csapatként jöjjünk a WTCR-be” – nyilatkozta a Motorsport.com orosz kiadásának Juri Gavrilov, Klim édesapja és menedzsere, írja a TouringCarTimes. – „Remek srácokból áll a csapat, amit felépítettünk Klim köré, emellett sok tudásunk van és eredményeket is értünk már el.”

A csapat még vacillál azon, hogy milyen márkával érkezzen a WTCR-be, a teljesítményballaszton (BoP) múlik, hogy Audival vagy Hyundai-jal látjuk-e versenyezni Gavrilovot.

Fotó: FIA Motorsport Games Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316399136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása