20 hónappal F2-es horrorbalesete után újra versenyezni fog Juan Manuel Correa

Annak veszélye is fennállt, hogy amputálni kell a lábát, viszont másfél évnyi küzdelem után visszatér a versenyzéshez Juan Manuel Correa, az ART Grand Prix F3-as versenyzője lesz.

1017566181-lat-20190623-_r3i3157_1.jpg

Az elmúlt évtized egyik legsötétebb hétvégéjeként emlékezhetünk vissza a 2019-es Belga Nagydíjra, a Formula–2 főfutamának elején történt tömegbaleset ugyanis Anthoine Hubert halálát okozta, míg Juan Manuel Correa súlyos lábsérüléseket szenvedett el. Annyira, hogy korántsem volt biztos, hogy meg tudják menteni az ecuadori-amerikai versenyző lábát, de hosszú rehabilitáció és közel két tucat műtét után ennél jobb hír nem is érkezhetett volna: bő másfél év kihagyás után a Formula–3-ban tér vissza Correa, az ART Grand Prix színeiben fog versenyezni idén.

„Rendkívül örülök annak, hogy visszatérhetek azok után, amiken átmentem. Elképesztően hálás vagyok az ART Grand Prix-nek, sokat jelent nekem, hogy hisznek bennem és a visszatérésemben” – idézi Correa szavait az fiaformula3.com-on megjelent közlemény. – „Átmeneti év lesz az idei, de továbbra is célom, hogy eljussak az F1-ig, a visszatérésemben pedig ez az első lépés. A céljaim egy kicsit még túlnőnek rajtam, sok teendőm van még.”

„Elvégre nem vezettem autót immár másfél éve, így sok tanulás vár rám. Nyitottan vágok neki a szezonnak, nem fogok magamra nyomást helyezni, de törekedni fogok arra, hogy a legjobb formámat nyújtsam. Azt csinálom majd, amit imádok, és már ez felér egy győzelemmel.”

Correa 2017-ben és 2018-ban már versenyzett a Formula–3-ban, igaz, akkor még GP3 néven futott. A Jenzer Motorsport színeiben nagyjából másfél évet húzott le, teljes szezonjában tizenkettedik lett a bajnokságban. Legjobb eredménye egy sprintfutamos 4. hely, ezt már felülmúlta a Formula–2-ben, ahol a bakui, majd a franciaországi sprinten is második lett, még a balesete előtt.

Ezzel az ART Grand Prix felállása is teljessé vált, Correa csapattársai a Mercedes-junior Frederik Vesti, illetve az orosz Alekszandr Szmoljar lesznek. Az F3 szezonja a Spanyol Nagydíj hétvégéjén, május 8-9-én kezdődik, a későbbiekben pedig a Hungaroringre is elkíséri a Formula–1-et, akárcsak a női versenyzőkből álló W Series. Correa visszatérésére viszont már ennél hamarabb sor kerül, a szezont megelőzően ugyanis Jerezben, Barcelonában és Spielbergben is terveznek rendezni egy-egy kétnapos tesztet.

Így fest jelenleg a Formula–3 2021-es mezőnye:

  • Prema Racing: Dennis Hauger (norvég, #1), Arthur Leclerc (monacói, #2), Olli Caldwell (brit, #3)
  • Trident: ???, ???, ???
  • ART Grand Prix: Frederik Vesti (dán, #7), Alekszandr Szmoljar (orosz, #8), Juan Manuel Correa (amerikai, #9)
  • Hitech Grand Prix: Jak Crawford (amerikai, #10), Ivasza Ajumu (japán, #11), Roman Staněk (cseh, #12)
  • HWA Racelab: Matteo Nannini (olasz, #14), ???, ???
  • MP Motorsport: ???, ???, ???
  • Campos Racing: ???, ???, ???
  • Carlin Buzz Racing: Jonny Edgar (brit, #23), ???, ???
  • Jenzer Motorsport: Calan Williams (ausztrál, #26), Pierre-Louis Chovet (francia, #27), ???
  • Charouz Racing System: ???, ???, ???

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4216411720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása