F2-es bajnokcsapattal indul a magyar kötődésű Williams-pilóta

Újabb évet teljesít a Formula–2-ben Roy Nissany, a DAMS-hoz igazolt a Williams tesztversenyzője.

3bc68c3a-6e10-4f55-8d2c-2e139a0081c3.jpg

A World Series Formula V8 3.5 többszörös futamgyőzteseként 2018-ban mutatkozott be a Formula–2-ben Roy Nissany, azóta két teljes szezont húzott le (a Campos és a Trident színeiben), eddigi legjobb eredményeként egy 8. helyet tudta felmutatni a tavalyi belgiumi főversenyről. A Williams tesztversenyzőjéül egy újabb évre leigazolt Nissany idén is a Formula–1 előszobájában folytatja, immár a DAMS színeiben, derült ki a francia csapat péntek délelőtt közleményéből.

„Örülök, hogy egy ennyire köztiszteletben álló csapat tagja lehetek, mint a DAMS” – nyilatkozta a 2019-es bajnokcsapatról az izraeli versenyző. – „Rendkívüli történelmük van, erős a hírnevük a Formula–2-ben, így izgatottsággal tölt el, hogy csatlakozhatok. Remélhetőleg a mezőny elejében harcolhatunk majd, és hiszek benne, hogy izgalmas út áll előttünk, aminek lelkesen kezdek neki.”

A 26 éves Nissany csapattársa a Ferrari-akadémista Marcus Armstrong lesz. Az izraeli pilóta több szállal kötődik hazánkhoz: ügyeit Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autosport Szövetség (MNASZ) menedzseli, édesapja, az egykor szintén versenyző Chanoch Nissany Magyarországon élő üzletember.

549b2b1b-506d-4659-bb38-03a8acd6bc6b.jpg

A napokban a Williams másik tesztpilótájának sorsa is rendeződött: az egykori Red Bull-junior Dan Ticktum a Carlinnal fog versenyezni a Formula–2-ben, az Alpha Tauri Formula–1-es csapatához szegődött Cunoda Juki helyén és Jehan Daruvala csapattársaként.

A brit versenyző tavaly éppen a DAMS pilótája volt, végül 11. lett az összetettben, egy győzelmet és három dobogós helyezést szerzett első évében. Ticktum is elmondta, hogy várja már az új szezont, és már a háromnapos utószezoni bahreini teszt után úgy érezte, megtalálta a közös hangot a csapattal. Az F3-as Makaói Nagydíjat kétszer megnyerő pilóta erős évre számít 2021-ben.

Fotó: Dutch Photo Agency / DAMS

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616408112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása