F1: Újabb évre írt alá magyar kötődésű tesztpilótájával a Williams

A grove-i istálló kedd délelőtt megerősítette, hogy megtartja magyar kötődésű izraeli tesztversenyzőjét, Roy Nissanyt, aki még a csonka teszthéten is autóba ülhet.

williamsf1_34860_hires.jpg

Miután elégedett volt munkájával a csapatnál töltött első évében, a Williams úgy döntött, tesztversenyzőként 2021-ben is alkalmazza Roy Nissanyt, ugyanis ahogy a grove-iak kedd délelőtti közleménye fogalmaz, érdekes visszajelzéseivel, valamint pályaszéli és szimulátor munkájával hozzájárult az FW43-as fejlődéséhez.

Hasonlóan a tavalyi évhez, a 26 éves versenyző idén is autóba ülhet három szabadedzésen, de ami ennél is meglepőbb, hogy a bahreini előszezoni teszten is lehetőséget kap, mivel idén már csak három napot tölthetnek a pályán a csapatok, mielőtt március végén elrajtolna a szezon a Bahreini Nagydíjjal – így valószínűleg George Russellnek és Nicholas Latifinek is csak egyetlen nap jut majd.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy része maradhatok a Williams csapatának, hiszen amióta együtt dolgozunk, számos területen értünk el hatalmas fejlődés” – fogalmazott Nissany, aki szerint nemcsak a Spanyol, az Olasz és a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén, hanem „a színfalak mögött” is produktív munkát tudott végezni.

williamsf1_32491_hires.jpg

„Amennyire csak lehet, elkötelezett maradok a csapat iránt, miközben versenyzőként igyekszem javítani a képességeimen, így várom a közös folytatást 2021-ben” – tette hozzá. F1-es szerepvállalásával párhuzamosan tavaly a Formula–2-ben versenyzett Nissany, aki a Trident színeiben öt pontot szerezve a bajnoki összetett 19. helyén végzett. 2021-re egyelőre nincs megerősített versenyprogramja.

Nissany egyébként több szállal is kötődik Magyarországhoz. Ügyeit nem más, mint a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség (MNASZ) elnöke, Oláh Gyárfás menedzseli, míg édesapja, az egykor szintén versenyző, azóta már üzletemberként tevékenykedő Chanoch Nissany Magyarországon él.

Fotó: Williams Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116395996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása