F1: Giovinazzi azt hitte, ő kapja a Ferrari ülését

Meggyőződése volt Antonio Giovinazzinak, hogy átveheti Sebastian Vettel helyét, és bár fájt számára a Ferrari döntése, most már arra koncentrál, hogy előrébb léphessen az Alfa Romeóval.

large-2020_abu_dhabi_grand_prix_saturday_1.jpg

Miután kiderült, hogy a Ferrari a 2020-as szezon után már nem tart igényt Sebastian Vettelre, záporoztak a találgatások annak kapcsán, ki lehetne a négyszeres világbajnok utódja. A végső választás végül a McLarentől elcsábított Carlos Sainzra esett, de nem csak a spanyol neve merült fel, akadtak házon belüli esélyesek. Az Autosprintnek nyilatkozva az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi elismerte, arra számított, ő lesz majd Charles Leclerc csapattársa, és fájt neki, amikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy nem ez az őt kinevelő Ferrari terve.

„Természetesen nem fogadtam jól a Ferrari döntését, hiszen egyértelműnek láttam a helyzetet” – kezdte az olasz versenyző. – „Engem továbbra is a Ferrari alkalmaz, ezért gondoltam azt, hogy talán kaphatok egy esélyt, de úgy látszik, ez nem az én időm volt. Az, hogy most Sainzra esett a választás, nem is jelenti azt, hogy a jövőben ne kaphatnám meg a Ferrari ülését, ami mindig is az álmom lesz. Pályafutásom során soha nem is kaptam meg semmit ingyen, mindenért keményen meg kellett dolgoznom.”

large-2020_abu_dhabi_grand_prix_friday.jpg

Harmadik évét kezdi már az Alfa Romeo színeiben Giovinazzi, habár Mick Schumacher F1-es bemutatkozása veszélybe sodorta az ülését, de végül a német a Haas színeiben debütál, az olasz pedig marad a 2007-es világbajnok csapattársa. „Most már teljesen az Alfa Romeóra fókuszálok” – tekintett előre Giovinazzi. „Szeretném segítenem a csapatomat, amennyire csak lehet, előrébb tudjunk lépni, szeretnék egyszer majd dobogóra állni. Ehhez viszont javulnom kell és kihasználnom a lehetőségeket. Meglátjuk, hogy ez összejön-e 2021-ben.”

Giovinazzi helyzetéről nemrégiben nyilatkozott a Motorsport-Total.com-nak az Alfa Romeo csapatfőnöke. Frédéric Vasseur szerint akár vezéregyéniség is lehet az olasz a jövőben, azt is elmondta, ehhez miben kell fejlődnie. „A következő lépés az, hogy a versenyeken kiegyensúlyozottabbá váljon. Már fejlődött ezen a téren, jelenleg is javuló tendenciában van. A vállán kell vinnie a csapatot ahhoz, hogy átvehessen néhány döntést, azonban versenyről versenyre javul, és nagyon magabiztos vagyok a következő szezont illetően” – mondta.

Tavaly csapnivaló szezont zárt az Alfa Romeo, nyolc pontjukkal a hinwiliek csak a Haast és a nullázó Williamst előzték meg, a csapat idei autója viszont már bő egy hónappal a szezon kezdete előtt, február 22-én bemutatkozik.

via PlanetF1.com

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alga Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5016401376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása