Ahol a tömeg, ott van Norbi – na, de melyik?
Horváth Ádám írása – Tribünhang, 4. rész

horvath_adam_tribunhang_kiss_michelisz.jpg

Történt ugyebár 2018-ban, hogy az aktuális WTCR-szezonban elmaradt az argentin verseny, és a helyére beugrott a Slovakiaring, így kis ízelítőt kaphattunk abból, milyen egy Super Racing Fesztivál, amikor a két Norbi, Michelisz és Kiss egy pályán versenyeznek a hétvégén - még ha egymás ellen azóta sem, hogy 2008-ban élet-halál harcot vívtak még SEAT-tal. 

Nem meglepő módon, ha Michelisz Norbi elkezd aláírásokat osztogatni, akkor ott sok ember gyűlik össze, főleg Magyarországhoz közel. Nem volt ez másképp sem, mondtam is, „ahol a tömeg, ott van Norbi”.

img_0407.JPG

A történet teljességéhez hozzátartozik, hogy a WTCR és kamionok paddockja egymással párhuzamosan, de teljesen elkülönítve van, szóval Szlovákiában külön végig lehetett sétálni rajtuk. Átfedés abban volt, hogy az autogramsátor közös volt, és eltérő időben mentek ki a versenyzők. De ez a történet nem ott játszódott, sokkal inkább a Hyundai garázsa mögött, és messze felülmúlja azt, hogy Coronel szerint nem elég azt dedikálni, amit elé tesznek, hanem az emberek kézfejét is feltétlenül meg kell jelölni alkoholos filctollal.

Mint rengeteg rajongó, magam is csatlakoztam ahhoz a táborhoz, amely annál a kamionnál gyűlt össze, ahonnan Michelisz Norbit lehet várni. Győzelme után nemcsak a rajongói szeretetének, hanem az eredményeknek is tudott mosolyogni, és fáradhatatlanul állt oda a fotókhoz és a dedikálásokhoz. Én is vártam a soromra (már amennyire sornak lehet nevezni a piramis alakban kígyózó tömeget), amikor egy ismerős hang és szokatlan nevetés csendült fel mögöttem pár méterre. Nem valamelyik barátom talált meg, hanem egy bizonyos Kiss Norbi úgy gondolta, hogy milyen vicces elvegyülni a tömegben, ahol annyira rá vannak fókuszálva Micheliszre, hogy őt napszemüvegben rollerrel fel sem ismerik – és még Hamiltonnak sem nézték. 

img_0399.JPG

Végül is tényleg így történt, a WTCR-paddockban alig ismerték fel, pillanatok alatt lehetett Kiss Norbitól fotót és aláírást szerezni. Utána valószínűleg rájött, hogy veszélyes játékot űz, mert neki még van futama, de ha én felismertem, akkor mással is előfordulhat, úgyhogy nem sokkal azután, hogy váltottunk pár szót, már rolleren száguldott vissza ahhoz a kamionhoz, amivel nem sokkal később rajthoz állt – és nem mellesleg még futamot is nyert.

Úgy tűnik, valamilyen mágikus erő is jelen van, mert általában vagy futamgyőzelem után, vagy futamgyőzelem előtt, de a legtöbbször mindig azokat a pilótákat sikerül elkapnom, akiknél a nap végén a legnagyobb trófea van.

img_0404.JPG

Írta: Horváth Ádám

Mi a Tribünhang? Ahol te mesélhetsz!

Biztosan sokaknak hiányoznak a paddockban való bandázások és sztorizgatások, a szelfik és az autogramok, de legfőképp a versenyzés testközeli élménye. Hogy némileg enyhítsünk a fájdalmon, új kezdeményezést indítunk: ez lesz a Tribünhang.

Legyetek akár rajongók, versenyzők, csapattagok, pályabírók stb. – szívesen fogadjuk bárki jelentkezését, akinek bármi köze van az autó- és motorsporthoz!

További részletek a képre vagy erre a linkre kattintva! 
Ha nem akarsz lemaradni a Tribünhang további történeiről, mentsd el és figyeld a rovat alakulását ezen a linken!

66abf4e6bb89fc022d1bd12b77c9c8ec-2_1.jpg

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1416340368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása