F1: Jövő héten az Alpha Tauri és a Ferrari is tesztelni fog

Természetesen egy korábbi autóval, de a jövő hét folyamán az Alpha Tauri és a Ferrari is pályára küldi új versenyzőjét.

200081-f1-carlos-sain_1.jpg

Az idei évtől még kevesebb időt tölthetnek pályán a csapatok aktuális versenygépükkel a Formula–1-es szezon kezdete előtt, ezúttal már csak három napot tesztelhetnek, ami főként az újoncokat és a csapatváltókat érinti kellemetlenül. Az Alpha Tauri és a Ferrari is egy korábbi autójával fog pályára gördülni a jövő héten – adta hírül a Motorsport.com (itt és itt).

A szakportál úgy tudja, az Alpha Tauri két többnapos teszttel igyekszik segíteni újoncának, Cunoda Jukinak, de Pierre Gasly is vezethet majd a január 27-28-i, valamint a február 23-25-i imolai tesztjén – február végén az egyik napon ráadásul 2021-es autóját is bevetheti egy forgatási nap keretében, de a szabályok értelmében maximum 100 kilométer erejéig, valamint a Pirelli demóabroncsaival.

Ahogyan azt már több csapat esetében is hallhattuk, a faenzaiak idei versenygépe sem fog érdemben különbözni a tavalyi AT01-es modelltől, de jelentősen átalakított aerodinamikával a padlólemezre vonatkozó, szigorúbb szabályok miatt, ezzel is csökkentve a leszorítóerőt.

si202012150049_news_1.jpg

Átfogó tesztprogrammal készül a mezőny másik olasz csapata is: a Ferrari jövő hét szerdán és csütörtökön Fioranóban a 2018-as autóval küldi pályára új versenyzőjét, Carlos Sainzot, az idei autót viszont csak a bahreini előszezoni teszten vezetheti majd, március 12-14. között. Amennyiben negatív tesztet produkál, Charles Leclerc is részt vehet a teszten, akiről a múlt héten derült ki, hogy elkapta a koronavírust.

Sainz és Leclerc mellett akadémistáinak is lehetőséget biztosít a Ferrari, köztük Robert Svarcmannal és Marcus Armstrongnak, ők viszont már hétfőtől az SF71H volánja mögé ülhetnek. Amíg az orosz tavaly már vezethetett F1-es autót, az ausztrálnak ez lesz az első alkalom. Várhatóan Giuliano Alesi is tesztelhet, viszont a Ferrari hivatalos teszt- és tartalékversenyzőjéről, Callum Ilottról nincs hír.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016398918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása