F1: Vaklárma, nem halasztják 2023-ra az új szabályokat

Olasz lapértesülések szerint felmerült, hogy még egy évvel elhalasztanák az új éra kezdetét, a Formula–1 részéről azonban ezt határozottan cáfolták.

large-2020_hungarian_grand_prix_sunday_1.jpg

Eredetileg már idén új éra vette volna kezdetét a Formula–1-ben, ám a koronavírus-járvány miatt a szabályváltozásokat 2022-re halasztották. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a brit vírusmutáció miatt fontolóra vették a szabályok további posztponálását, mivel a csapatok többségének az Egyesült Királyságban található a központja.

Az olasz sportlap szerint februárban vitatta volna meg a helyzetet a csapatokkal a Formula–1 vezetése és a Nemzetközi Automobil Szövetség, azonban az Autosport megkeresésére az F1 szóvivője megerősítette, hogy szóba sem került a 2023-as halasztás. Hozzátette, minden erre irányuló értesülés téves, az új szabályoktól pedig szorosabb versenyeket, ezeket az eleinte évi 145 millió dolláros, majd egyre csökkenő költségplafon bevezetésével kombinálva egy élhetőbb és erősebb üzleti modellel rendelkező F1-et várnak.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716386892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása