F1: Az előszezont is átírja a koronavírus

A módosított versenynaptára nyilvánosságra hozatalát követően abban is megegyeztek a csapatok, hogy a szezon előtti gyakorlást más időpontban és más helyszínen bonyolítsák le.

m227850_1.jpg

A költségcsökkentés jegyében jelentősen megvágták az előszezoni teszteket, a 2021-es szezon előtt már csak három napot készülhetnek a csapatok, vagyis mindössze másfél nap jut egy versenyzőnek. A versenynaptárban végbement változásokkal összhangban azonban Spanyolország helyett Bahreinben tartják meg az előszezoni gyakorlásokat, mivel az év első versenyére is a szahíri pályán kerül sor jelen állás szerint – írja a Motorsport.com.

A háromnapos tesztre március 12-14. között kerül sor, így a csapatoknak még közel két hetük marad a szezonnyitó előtt az esetlegesen felmerülő problémák orvoslására. Javaslatként felmerült, hogy közvetlenül a szezonnyitó előtti hétvégén rendezzék meg a tesztet, ehhez azonban szükség lett volna az FIA külön engedélyére, hiszen a Sportszabályzat kimondja, hogy a gyakorlás és az első nagydíj között legalább tíz napnak el kell telnie.

A csapatok többsége beleegyezett volna, hogy logisztikai szempontból időt nyerjenek, tovább a szállásköltségeken is faragjanak, viszont a Renault-ról Mercedes-motorra váltó McLaren ellenezte, továbbá a Formula–1 is jobban hajlott arra, hogy két hét teljen el a szezonnyitó előtt.

A változás értelmében a hibridérában először fordul elő, hogy nem fog Európában tesztelni a sorozat, míg Bahreinben utoljára 2014-ben rendeztek előszezoni tesztet, azt viszont még követte egy másik a spanyolországi Jerezben.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr816385774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása