Visszatér a WEC-be a Mercedes F1-es tartalékosa

Sűrű évnek néz elébe Stoffel Vandoorne, hiszen a belga Formula–1-es kötelezettségein túl a Formula–E-ben és az endurance-világbajnokságban is versenyezni fog idén.

m255998.jpg

Úgy tűnik, hogy Stoffel Vandoorne 2021-ben az elfoglaltabb versenyzők közé tartozik majd, hiszen amellett, hogy a gárda Formula–1-es tartalékpilótája (habár eddig csak a tavaly év végi újoncteszten vetették be, a koronavírus-fertőzés miatt kidőlő Lewis Hamilton williamses honfitársa, George Russell helyettesítette a Szahíri Nagydíjon), második Formula–E-szezonját kezdi meg a Mercedes színeiben, a Formula–2-bajnok Nyck de Vries csapattársaként, amint azt a koronavírus-járvány lehetővé teszi – pillanatnyilag erre február végén, a szezonnyitóvá előlépő szaúd-arábiai hétvége alkalmával nyílik lehetősége.

Csütörtökön pedig bejelentették, hogy Vandoorne újra versenyezni fog az endurance-világbajnokságban, az LMP2-ben induló JOTA egyik Oreca-Gibsonján osztozik majd Sean Gelaellel és Tom Blomqvisttal – a trió pedig már a következő hónapban akcióba lép, ugyanis az ázsiai Le Mans-sorozatba is nevezték, amit február 4-e és 20-a között tartanak Abu-Dzabiban. Az egykori F1-es versenyző legutóbb 2019-ben indult a WEC-ben, az SMP Racing színeiben kategóriája harmadik helyén fejezte be a Le Mans-i 24 órást.

„Jó, hogy ez a program is belefér a Formula–E-szerepvállalásom mellé 2021-ben, alig várom már, hogy elkezdődjön. Az, hogy a JOTA-val indulhatok a WEC-ben, nagyszerű, mert tapasztalt és tisztelt csapatról van szó, méghozzá egy rendkívül versenyképes környezetben, amire mindig is vágytam. Seannal és Tommal is jól ki fogok jönni, hiszen a legjobb barátaim között tudhatom őket” – fogalmazott a bejelentés kapcsán a 28 éves pilóta.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2316376650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása