Leszögezték, Szaúd-Arábiában elindul a Formula–E-szezon

A helyi hatóságok törekvései és a szigorú protokoll révén rendezhetik meg a Formula–E szaúd-arábiai nyitányát, ám – a koronavírus-járvány terjedése ellenére – VIP-eseménnyel és korlátozott nézőszámmal is tervez a sorozat.

1-_j6i3821.jpg

Elsők között a Formula–E 2021-es versenyszezonját érintette a koronavírus-járvány téli, a nagy-britanniai mutációval „erősített” fellángolása, aminek következtében még decemberben döntöttek a szezonnyitó Santiago ePrix elhalasztásáról, ezzel az is eldőlt, hogy jó esetben február végén rajtolhat el az elektromos formulaautó-sorozat.

Minden jel arra utal, hogy Szaúd-Arábiában valóban kezdetét veheti az év, a csapatokat és a partnereket ugyanis ennek tényéről informálták, továbbá a bajnokság hivatalos oldalán is megjelent erről egy rövid közlemény, ennek értelmében a sorozat történetének első villanyfényes versenyeivel indul a hetedik szezon.

A The Race-nek nyilatkozva a Formula–E társalapítója és vezérigazgató-helyettese, Alberto Longo arról beszélt, hogy ez a helyi hatóságok törekvéseinek köszönhető, továbbá a rendkívül szigorú koronavírus-protokoll betartása mellett Rijádban egy VIP-rendezvényt is terveznek, illetve bizonyos korlátok között a nyilvánosságot is beengednék a versenyekre – az esemény mindennek ellenére messze elmarad majd a járvány előtti békeidőkben megszokottaktól.

A szakportál értesülései szerint január utolsó hetében további három versenyt megerősítenek a szervezők.

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3716373038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása