Újabb botrány az F1-ben: Sainz kirúgását követelik

Elképesztő indokkal került az internetes közvélemény kereszttüzébe a Ferrari újdonsült versenyzője.

200078-f1-carlos-sainz.jpg

Még Nyikita Mazepin mellfogdosós ügye után sem csillapodtak le a kedélyek, újabb – ennél szánalmasabb – botrány robbant ki a Formula–1-ben: ezúttal Carlos Sainz kirúgása mellett kampányolnak a kommentelők, noha ennek okához aligha van köze a 26 éves pilótának.

A Formula1News.co.uk vette észre, hogy édesapja gokartpályáján a közelgő háromkirályok ünnepe kapcsán készült egy reklámfilm, melyben az egyik – amúgy fekete – karaktert egy feketére festett arcú, fehér férfi alakítja, a gokartpálya Instagram-oldalán megjelent, majd eltávolított klipet pedig sokan azonnal rasszizmusként értelmezték.

A népharag kíméletlenül zúdult rá az idei évtől a Ferrari színeiben versenyző Sainzra. „Remélem, a következő szezonban Lewis Hamilton nyolcszor körözi le Carlos Sainz Ferrariját” – írják az egyik haragos hangvételű tweetben. „Kíváncsi vagyok, miért is nem térdel Carlos Sainz a versenyek előtt” – jegyezte meg egy másik kommentelő.

Valószínűsíthető, hogy az ifjabb Sainzra nézve ennek aligha lesz következménye, hiszen nem az ő tulajdonában áll a gokartpálya, továbbá a különféle internetes megmozdulások, petíciók Mazepin ügyében sem értek célt. A Haas házon belül kivizsgálta az ügyet, de végül arra a következtetésre jutott, hogy az orosz marad Mick Schumacher csapattársa.

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (McLaren Media Centre)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3716373858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása