F1: Szorosabbá válik a Williams és a Mercedes kapcsolata

2022-től kiterjeszti a Mercedesszel folytatott technikai együttműködését a Williams.

williamsf1_34679_hires.jpg

A hibridéra kezdete, vagyis 2014 óta használja a Mercedes erőforrásait a Williams, ám ahogy sok más területen, az alkatrészek önálló gyártásában is ragaszkodott hagyományaihoz a grove-i együttes. Ám a tavaly lebonyolított tulajdonosváltással más szelek fújnak a csapatnál, így a minap bejelentették, hogy a jövő évtől még szorosabb lesz a Williams és a Mercedes technikai együttműködése, így a jelenleg sereghajtó alakulat világbajnok partnerétől kapja majd a sebességváltót és a hozzá tartozó hidraulikus alkatrészeket is.

A Williams közleményében hangsúlyozza, hogy ez a megállapodás hosszú távon hatékonyabb tervezési és gyártási folyamatokat eredményezhet házon belül, hiszen így a csapat erőforrásait más teljesítményterületekre összpontosíthatja. A többi alkatrészt ugyanis továbbra is a Williams gyártja.

m245640.jpg

„A Williams egy független csapat, ám a Formula–1 folyamatosan fejlődik, csapatként pedig muszáj agilisan reagálnunk a jelenlegi változásokra, hogy a lehető legjobb pozícióban lehessünk versenyképesség szempontjából” – idézi a közlemény Simon Roberts csapatfőnököt. – „A Mercedesszel kötött hosszú távú megállapodás pozitív lépés számunkra, mely része jövőbeni stratégiai célkitűzéseinknek, miközben tervezési és gyártási képességeinket továbbra is házon belül tartjuk.”

„Miután 2014 óta használják a hajtásláncainkat, van értelme annak, hogy a Williams szert tegyen az integrált hajtásláncra, nekünk pedig gazdasági szempontból nyer értelmet, hogy az új szabályok révén, ezekkel az alkatrészekkel egy másik csapatot is elláthatunk” – kommentálta a hírt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke és vezérigazgatója. – „Ez egy olyan projekt, amiről már jó ideje egyezettünk a Williamsszel, és örülök, hogy sikerült kiterjesztenünk együttműködésünket.”

Fotó: Williams Racing, Wolfgang Wilhelm / LAT Images (Mercedes Media Database)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2016373878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása