F1: Februárban mutatkozik be Vettelék új autója

Már csak alig néhány hetet kell várni arra, hogy – vélhetően a várva várt versenyzöld köntösben – bemutatkozzon az Aston Martin idei F1-es versenygépe.

aston-martin-f1.jpg

Az elmúlt két évben Racing Pointként ismerhettünk, a brit gyártó Lawrence Strollon keresztüli bevonásával viszont az idei évtől Aston Martin néven fut a silverstone-i együttes, a legendás név 1960 után tér vissza az F1-be – még ha a vállalat az elmúlt években a Red Bull névadó támogatója is volt.

Január 1-jén a közösségi média arculatváltásában már megmutatkoztak a változások, egyúttal a legendás brit versenyzöld szín is megjelent. A Motorsport.com arról ír, az Aston Martin a következő hónapban mutathatja be 2021-es autóját és festését, a bemutató helye és ideje azonban még nem ismert.

„Majd nem egy éven át készülhettünk arra, hogy eljussunk eddig a pontig” – idézi a lap Otmar Szafnauer csapatfőnököt. – „Már nagyon várjuk, hogy lássuk a reakciókat, amikor leleplezzük új identitásunkat. Csapatunk minden tagjának óriási kiváltság, hogy egy ennyire ikonikus márkát képviselhetünk.”

„Megérdemelt hírnévre tettünk szert, és bízunk benne, hogy a kezdetektől fogva büszkévé tehetjük az Aston Martin nevet. Ez egy új út kezdete, emiatt érzem is a többletenergiát a csapatban, azzal az elhatározással, hogy minden eddiginél komolyabb teljesítményt nyújtsunk” – tette hozzá.

„Vállalkozásunk legkreatívabb elméivel, az igazi versenyzői mentalitás és a tehetőség szellemének meglétével minden okunk megvan arra, hogy izgatottan várjuk a jövőt.”

Tavaly remek évet zárt a Racing Point, hiszen amellett, hogy negyedik lett a konstruktőri összesítésben, Sergio Pérezzel szahíri sikerével első győzelmét is megszerezte a csapat. A mexikói azonban a Red Bull színeiben folytatja, miután hónapokkal ezelőtt felbontották az eredetileg 2022 végéig szóló szerződését. Az Aston Martin alakulatánál így Lance Stroll mellé a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csatlakozik, aki hat év után távozott a Ferraritól.

Az előző hónapban kiadott nevezési lista alapján az Aston Martin elhagyta nevéből a BWT-t, de nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy új névadó támogató kerül majd a csapat kötelékébe a víztechnológiai vállalat helyett.

Azt követően, hogy majdnemhogy megérkezett már az F1-be, az Aston Martin bejelentette, hogy az idei évtől nem ad gyári csapat az endurance-vb GTE Pro-kategóriájába, de a jövőben is támogatni fogja a Vantage futtató WEC- vagy GT3-as, GT4-es csapatokat.

Fotó: Aston Martin F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316372604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása