Koronavírusban elhunyt a Formula–1 befolyásos szponzorguruja

John Hogan haláláról Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója és Formula–1 Twitter-oldala is megemlékezett.

attachment_124125.jpg

Vasárnap, 76 éves korában meghalt John Hogan, a Marlboro korábbi marketingfőnöke, később európai alelnöke, aki korábban ezer szállal kötődött a Formula–1-hez a szponzoráción keresztül – írja az F1i.com.

Amellett, hogy versenyzők támogatásával is foglalkozott, Hogan vezette be az F1-be a Philip Morrist, a dohányipari cégóriási 1980 és 1996 között a McLaren, 1996 óta pedig a Ferrari támogatója.

Embed from Getty Images

Hogan halálát a koronavírus okozta, a befolyásos üzletembertől többek között Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is elbúcsúzott, akinek egykor tanácsadója volt a Just Marketing International ügynökségnél.

„Elszomorított John Hogan ma reggeli távozása, miután bátor csatát vívott a koronavírus tüneteivel” – írta vasárnap esti tweetjében Brown. „John egy úriember, egy úttörő, valamint a motorsport és a Formula–1 legendája volt. Mindemellett remek mentor és remek barát.”

„John Hogan nélkül nem lennék ott ma, ahol vagyok, és sokan vannak a sportban, akik ugyanezt elmondhatják magukról. Mindenki tisztelte őt, ő pedig bölcsen tanított és adta a tanácsokat. Legmélyebb együttérzésemet szeretném kifejezni Annie-nek, Allynek és Andrewnak. Nyugodj békében, Hogie” – tette hozzá.

Brown mellett a Formula–1 kommunikációs osztálya is szomorúan vett tudomást a halálhírről. Mint az a Twitteren megosztott, rövid közleményükben olvasható: „Szomorúan halljuk, hogy a hihetetlen Paul Hogan eltávozott. Zseniális ember volt, aki kitörölhetetlen nyomot hagy a sportban. Gondolataink családjával és barátaival vannak.”

Nyitókép: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316371140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása