F1: Lovaggá ütik hetedik vb-címe után Hamiltont

Eljött a pillanat, a pályán nyújtott teljesítménye és az azon kívül társadalmi és jótékonysági szerepvállalása elismeréséül megkapja a lovagi címet a hétszeres F1-es világbajnok.

m252155.jpg

Az elmúlt hónapokban folyamatosan arról cikkezett a sajtó, hogy mikor ütik lovaggá Lewis Hamiltont, miután idén nemcsak megdöntötte Michael Schumacher 91 futamos győzelmi rekordját, hanem hetedik világbajnok címet megszerezve kiegyenlített a német klasszissal, aki 16 éven át volt egyeduralkodó ebben a mutatóban.

Szilveszterre virradóan – az elmúlt napok sajtóértesülései összhangban – bejelentették, hogy Hamilton is azok között van, akik megkapják a lovagi címet II. Erzsébet brit királynőtől. A Mercedes versenyzője lesz a negyedik F1-es pilóta (Sir Jackie Stewart, Sir Jack Brabham és Sir Stirling Moss után), aki ebben az elismerésben részesül, de aktív versenyzőként ő lesz az első.

Első világbajnoki címét követően, 2008-ban a Brit Birodalom rendjének (MBE) tagja lett, az elmúlt időszakban viszont egymást érik az elismerések: a BBC közönségszavazásán az Év Sportszemélyiségének választották, a Brit Versenyzők Klubja (BRDC) pedig a tulajdonába álló silverstone-i pálya célegyenesét Hamilton-egyenessé kereszteli át.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716366402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása