F1: Fontos elismerést zsebelt be Hamilton

Alig néhány nappal azután, hogy az FIA éves gáláján „átvehette” hetedik Formula–1-es világbajnoki címét, szurkolói szavazatok alapján immár másodjára nyerte meg a BBC Év Sportszemélyisége-díját.

hc1_5663_50734966742_o.jpg

Még a csonka szezon sem állította meg abban Lewis Hamiltont, hogy megszerezze hetedik világbajnoki címét, ezzel kiegyenlítve Michael Schumacherrel az örökranglista élén. Múlt héten már a világbajnoki trófeával jelentkezett be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) éves gálaeseményén, amit a járványügyi körülmények miatt idén aligha meglepő, mégis rendhagyó módon online rendeztek meg.

A brit szurkolók is fejet hajtottak a Mercedes pilótájának teljesítménye előtt, ugyanis Hamiltont szavazták meg az Év Sportszemélyiségének, ezzel másodjára vehette át a brit közszolgálati média, vagyis a BBC díját – először 2014-ben, azóta több ízben második lett, legutóbb 2019-ben. A második helyen a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson, harmadikként pedig a zsoké Hollie Doyle végzett.

„Nem számítottam erre, hiszen nagyon sok nagyszerű jelölt volt még” – idézi a BBC Hamilton szavait. – „Szeretnék gratulálni mindannyiuknak, büszke vagyok mindarra, amit elértek, és köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik rám szavaztak. Szokatlan éven vagyunk túl, ezért a frontvonalban dolgozókat és a gyerekeket szeretném bátorítani arra, hogy próbáljanak pozitívak maradni ezekben a nehéz időkben is. Ezt kívánom szívem mélyéről” – utalt a pandémiás helyzetre.

Fotó: Harold Cunningham / FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716352504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása