F1: A világbajnok rajtszámát választotta az Alpha Tauri újonca

Kiderült, milyen rajtszámmal mutatkozik be Yuki Tsunoda jövőre a Formula–1-ben.

si202012150029_news.jpg

2014-ben mutatkoztak be az egyedi rajtszámok a Formula–1-ben, azóta a világbajnokságban töltött idejükre 2-től 99-ig választhatnak maguknak rajtszámot a versenyzők. Nem sokkal azután, hogy a héten bejelentették 2021-es debütálását, Yuki Tsunoda elárulta, hogy a 22-essel fog rajthoz állni. Az Alpha Tauri újonca által választott szám korábban a 2009-es világbajnok Jenson Buttoné volt.

S mint ismeretes, egy-egy rajtszám akkor válik újra elérhetővé, ha azt egymást követő két szezonon át nem használják, így szabadult fel Button 22-ese is, miután a brit a 2017-es monacói beugrása óta nem állt rajthoz az F1-ben. Nem ez az első alkalom, hogy egy világbajnok rajtszámát „nyúlják le” hasonlóképpen: az idén a Williamsnél bemutatkozó Nicholas Latifi a 2016-os világbajnok Nico Rosberg korábbi számát, a 6-ost választotta.

A Haas újoncai már korábban nyilvánosságra hozták választásaikat: Mick Schumacher a 47-essel mutatkozik be az F1-ben, míg a Formula–2 fináléja után balhéba keveredett Nikita Mazepin a 9-est választotta, mely egykor Marcus Ericssoné volt.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816348660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása