F1: Távozik a Renault sportrészlegének éléről Jérôme Stoll

Mivel a francia gyártó jövőre már Alpine-ként folytatja F1-es szereplését, jócskán átalakul a Renault sportrészlege is. A változások részeként év végén távozik elnöki pozíciójából Jérôme Stoll.

89fd-4089-c36d-4f0896737fb0_9cb4e28e4447c65efbcf5d7217cd180ea13dc12e.jpg

A múlt heti Abu-dzabi Nagydíjon lezárult egy korszak a Renault történetében, ugyanis 2021-től már annak sportautós részlege, az Alpine viszi tovább a gyári Formula–1-es csapatot, vagyis azok után, hogy 2016-ban egy néhány éves szünetet követően ismét visszatért a királykategóriába a Renault név, újra eltűnik, mint azt már hónapokkal ezelőtt bejelentették.

A koronavírus-járvány amúgy is komoly megszorításokat követelt a Renault-tól, az átstrukturálás részeként pedig kedden bejelentette a francia gyártó, hogy 2020. december 31-ével leköszön elnöki posztjáról Jérôme Stoll. A sportrészleg vezetőjeként nemcsak az F1-es programért, hanem a Renault valamennyi autósport-programjáért, így a 2017/2018-as szezon végéig a Renault e.dams Formula–E-projektjéért is felelt, melyet később a Nissan vett át.

„A Renault Sport Racing elnökeként nagyon intenzív volt az elmúlt öt év” – idézi Stoll szavait a Renault közleménye. – „Időt, elkötelezettséget és csalhatatlan elszántságot, nem utolsó sorban kemény kihívást jelentett egy Formula–1-es csapat újjáépítése. Az első lépést a csapattal és a versenyzőkkel tettük meg, akiket azóta már a dobogón is láthattunk” – utalt Daniel Ricciardo nürburgringi és imolai harmadik, valamin Esteban Ocon szahíri második helyére.

„Nagyra értékelem azt a megtiszteltetést, hogy része lehettem ezeknek a változásnak, az egész folyamatnak. A motorsport kalandot, találkozásokat, örömet és csalódást, valamint felbecsülhetetlen jutalmat jelent, a Formula–1 még inkább. Szerves részét képezik ennek a csodálatos élménynek a Formula–E-ben szerzett bajnoki címek, továbbá az, hogy fiatal versenyzőket láthattunk autóinkban versenyezni az Európa-kupában vagy a Clio-kupában” – folytatta.

„Sokat köszönhetek a vállalat valamennyi munkatársának, aki eltökélten nyújtották a legjobb formájukat azért, hogy márkánk és értékeink ragyoghassanak. Új fejezet nyílik az Alpine-nal, és biztos vagyok benne, hogy a java még csak most jön. Örülök és büszke vagyok arra, hogy részese lehettem ennek a kalandnak, ilyen nagyszerű emberekkel körülvéve” – zárta búcsúját Stoll.

Fotó: Renault F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816340440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása