F1: Meglepetés pole-lal gyűrte le a Mercedeseket Verstappen
Formula–1 2020: Abu-dzabi Nagydíj – Időmérő edzés

A végére vált izgalmassá az Abu-dzabi Nagydíj időmérő edzése: idei első pole-ját szerezte Max Verstappen, a holland utolsó körével győzte le a Mercedes párosát.

si202012120501_news.jpg

A 23 éves pilóta idén először, pályafutása során harmadszor indulhat az első rajthelyről. Verstappen mögött a Mercedesszel versenyző finn Valtteri Bottas zárt másodikként, míg harmadikként csapattársa, a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton végzett. A holland pilóta mindössze 25 ezredmásodperccel előzte meg Bottast, de az előző futamot koronavírus-fertőzés miatt kihagyó, ám hetedik vb-elsőségét már korábban biztosító Hamilton is egy tizedmásodpercen belüli különbséggel végzett a győzteshez képest.

A konstruktőri világbajnokságban a harmadik helyért harcoló McLaren lépéselőnybe került a Racing Pointtal szemben, hiszen míg a wokingiak versenyzői a negyedik és hatodik rajthelyet szerezték meg, addig riválisuknál Lance Stroll a nyolcadik, Sergio Pérez pedig motorcsere miatti büntetésének köszönhetően csak az utolsó helyről indulhat. Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája befért ugyan az első tízbe, háromhelyes büntetés miatt végül csak csapattársa, Sebastian Vettel elől, a 12. helyről startolhat.

Az 55 körös Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14:10-kor kezdődik, élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516329854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása