F1: Verstappené a csendes kezdés, Mick Schumacher bemutatkozott
Formula–1 2020: Abu-dzabi Nagydíj – 1. szabadedzés

A Red Bull holland pilótája volt a leggyorsabb a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén. A meggyógyult Lewis Hamilton egy ötödik hellyel tért vissza.

si202012110140_news.jpg

Idei utolsó hétvégéjét futja az abu-dzabi pályán a Formula–1 mezőnye, és ugyan mind az időmérő edzést, mind a versenyt villanyfényes körülmények között rendezik, az első szabadedzésre még világosban került sor. A szezonzáró hétvégét Max Verstappen kezdte az élen a Red Bull-lal, a holland 1:37.378-as idejével 34 ezredmásodperccel volt gyorsabb a második helyezett Valtteri Bottas (Mercedes), míg a harmadik helyen – jócskán egy másodperccel lemaradva – a renault-s Esteban Ocon végzett.

Negatív koronavírus-tesztjeit követően visszatért Lewis Hamilton, de csak az ötödik helyen kezdett, ugyanis a Mercedes világbajnoki címvédőjének fékproblémák miatt kellett huzamosabb időt a garázsban töltenie, így a Red Bull-os Alexander Albon mögött zárt, aki a 11-12-es kanyarkombinációban bemutatott egy piruettet az edzés utolsó szakaszában. A Hamiltonnál is rosszabbul járt Daniel Ricciardo még csak mért kört sem futott, sőt félre kellett húzódnia a Renault-val a pályán – leállását üzemanyagnyomás-problémák okozták.

Hamilton mögött a Racing Point és az Alpha Tauri kettőse, valamint Kimi Räikkönen tette teljessé az első tíz sorrendjét. A 2007-es világbajnok mellett a másik Alfa Romeót ezúttal Robert Kubica vezette, ő 15. lett. A Haas volánjánál pedig bemutatkozott Mick Schumacher, aki 1:41.235-tel a 18. helyen zárt. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jövőre élesben is debütál az amerikai gárda színeiben, melynek másik autójában ezúttal is a sérült Romain Grosjeant helyettesítő Pietro Fittipaldit, a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokáját láthatjuk.

Időközben a hétvége első hátrasorolásait is kiosztották: Kevin Magnussen (Haas) és az előző futamot megnyerő Sergio Pérez (Racing Point) is a rajtrács végéről indulhat csak motorkomponens-cserék miatt. A dán új energiatárolót és vezérlőelektronikát, míg a mexikói új belső égésű motort, turbófeltöltőt és MGU-H-t kapott. A ferraris Charles Leclerc pedig még a Szahíri Nagydíjról hozott magával egy három rajthelyes büntetést. A program 14:00-tól folytatódik, az M4 Sport a második szabadedzést is élőben közvetíti.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3016328538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása