F1: Grosjean bejelentette, nem tér vissza a szezonzárón

Vasárnapi bejelentése értelmében Romain Grosjean nem áll rajthoz a jövő hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon sem, idő előtt ér véget Formula–1-es pályafutása.

gp2016_171849_onz8011_v-221.jpg

Már önmagában az is csoda volt, hogy túlélte, sőt égési sérülésekkel megúszta múlt vasárnapi horrorbukását Romain Grosjean, az viszont egyhamar egyértelművé vált, hogy a Szahíri Nagydíjon nem indulhat, így Pietro Fittipaldi vette át helyét a Haasnál, Felipe Massa 2017-es visszavonulása után első brazilként bemutatkozva a Formula–1-ben.

Némi remény volt arra, hogy Grosjean abu-dzabi búcsúversenyére visszatérhet, de a francia vasárnap délben a Twitteren közölte, hogy az orvosokkal folytatott egyeztetését követően úgy döntött, nem kockáztat az indulással, kezelését pedig Svájcban folytatják, így a csapattal sem lehet ott a Yas Marina Circuiten.

„Az egészségemet és a biztonságomat szem előtt tartva nem kockáztatok azzal, hogy versenyzem Abu-Dzabiban. Nehéz döntés, de most ez a legjobb döntés a jövőm szempontjából” – mondta elcsukló hangon a 34 éves versenyző, miközben megköszönte mindenki támogatását.

„Természetesen sajnálom, hogy Romain kihagyja utolsó versenyét a Haasszal, de megegyeztünk abban, hogy ez a legjobb, amit a gyógyulása szempontjából tehet múlt vasárnapi balesete után” – idézi Günther Steiner csapatfőnök szavait az amerikai gárda közleménye. – „Romain kivételes bátorságról és spirituszról tett tanúbizonyságot az elmúlt napokban. Tudjuk, mennyire vissza szeretett volna térni Abu-Dzabiban, ahogyan mi is ezt szerettük volna.”

„Romain a kezdetektől fogva hitt az F1-es projektünkben, elkötelezett volt már azt megelőzően, hogy megépítettük volna az autót. Semmi kétség afelől, hogy elhatározottsága és erőfeszítései nagyban segítették fiatal csapatunkat. Hálásak leszünk hitéért és elköteleződéséért. Gene Haas és a teljes csapat nevében gyors és teljes felépülést kívánok neki” – tette hozzá az olasz csapatvezető, utalva arra, hogy Grosjean annak 2016-os indulása óta a csapat tagja volt, jövőre azonban két újonc veszi át a stafétát a mostani párostól.

Mielőtt Nikita Mazepin és az F2-es bajnoki cím kapujában álló Mick Schumacher bemutatkoznának a Formula–1-ben a Haas színeiben, a gárda az idényzárón Kevin Magnussen mellett tartalékosával, a már említett Pietro Fittipaldival áll rajthoz. Ami Grosjeant illeti, a hétvége folyamán azt nyilatkozta, bízik abban, hogy ha idén már nem is lesz lehetősége visszatérni, egy privát teszt keretében szeretne búcsút venni az F1-től. Amennyiben pedig erre korábbi csapatai nem adnak lehetőséget, a Mercedes elviszi franciát egy tesztre, ahol annak 2019-es világbajnoki modelljével gurulhat, ahogyan arra Toto Wolff tett ígéretet a francia nyilatkozatára reagálva.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716320304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása