MotoGP: Harmadjára is megműtötték Marc Márquezt

Veszélybe kerülhet a hatszoros MotoGP-világbajnok jövő évi szezonja is, további fél évig tarthat a gyógyulása.

si202007250092_news.jpg

Csütörtöki közleményében a Honda megerősítette azt, amire már egy jó ideje számítani lehetett: harmadjára is meg kellett operálni Marc Márquezt, a hatszoros MotoGP-világbajnok sérült jobb felkarjába új lemezt helyeztek be – írja a Reuters.

Márquez a szezonnyitó Spanyol Nagydíjon törte el jobb felkarcsontját, rövidesen pedig egy második beavatkozásra is szükség volt, az első operáció során behelyezett lemez ugyanis megsérült, amikor otthonában megpróbált kinyitni egy ablakot. A szezon során már vissza sem tért, pont nélkül zárta 2020-at a Repsol Honda pilótája.

Az újabb műtétre a lassú gyógyulás miatt volt szükség, ezt ráadásul már a madridi Hospital Ruber Internacional kórházban végezték el – úgy tudni, Márquezék elégedetlenek voltak Dr. Xavier Mir munkájával, a traumatológusban egyébként több versenyző bizalma is megingott az utóbbi időkben a Nemzeti Sport értesülései szerint.

A Motorsport.com úgy tudja, ezt követően akár hat hónapig is tarthat Márquez rehabilitációja, így akár a 2021-es szezonja is veszélybe kerülhet. Legalábbis egyre kisebb arra az esély, hogy a négy hónap múlva esedékes, március 28-i katari szezonnyitóra felépüljön.

A portál számításai szerint akár az év első három versenyét is kihagyhatja, persze ez attól is függ, hogy a koronavírus-járvány jövőre is belenyúl-e a MotoGP versenynaptárába. A 27 éves spanyol helyettesítésére a jövő évre ülés nélkül maradt Andrea Doviziosót kérhetik fel.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4216318728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása