MotoGP-hírturmix: 2021, Iannone és Marquez

Zajlik az élet a MotoGP-ben is: miközben egyre közelebb a szezon vége, egyre több kérdés tisztázódik. Kihirdették a jövő évi naptárt, továbbá eldőlt, mi lesz Andrea Iannone sorsa, és hogy mikor tér vissza Marc Márquez.

si202011080185_news.jpg

Pont került Andrea Iannone doppingügye végére: Közel egy évvel azután, hogy bevonták versenyzői engedélyét a Maláj Nagydíjon produkált pozitív doppingtesztje miatt, döntés született Andrea Iannone ügyében. Október 15-én került sor a legutóbbi meghallgatásra, a Doppingellenes Világszervezet (WADA) korábbi, másfél évre szóló eltiltás ellen benyújtott, szigorítást kezdeményező fellebbezésének sikeressége értelmében végül négy évre tiltották el a motorversenyzéstől az olaszt, ami hivatalosan 2019. december 17-én vette kezdetét.

01_ar_australia.jpg

Gyanítható, hogy ezzel Iannone MotoGP-karrierjének befellegzett, amit a 31 esztendős versenyző 2013-ban kezdett el. Ez idő alatt egyszer, a 2016-os Osztrák Nagydíjon sikerült győznie, legjobb összetettbeli eredményét egy évvel korábban érte el: 2015-ben ötödik lett a tabellán. Iannonét idén Bradley Smithszel, majd Lorenzo Savadorival pótolta az Aprilia, de nem elképzelhetetlen, hogy jövőre már az ötszörös világbajnok ül az olaszok nyergébe, de az esélyesek listáján szerepel a jelen állás szerint 2021-re ülés nélkül maradó Andrea Dovizioso vagy éppen Cal Crutchlow. (Forrás: motogp.com, The Race)

FRISSÍTÉS: Időközben Dovizioso bejelentette, hogy nem áll rajthoz 2021-ben, de gőzerővel dolgozik azon, hogy egy év kihagyás után visszatérhessen a mezőnybe. A Ducatitól távozó olasz egyik tesztversenyzői állást sem fogadta el. (Forrás: motogp.com)

Márquez idén már nem ül motorra: Amíg az Apriliánál komoly kérdést vet fel, hogy ki lesz Aleix Espargaro csapattársa jövőre, addig a Repsol Honda megerősítette, hogy már csak 2021-ben tér vissza Marc Márquez a szezonnyitón elszenvedett bukását követően. A hátralévő fordulókon Stefan Bradl marad a kisebbik Márquez, az immár két dobogós eredményt jegyző, ám ülését Pol Espargaróval szemben máris elvesztő és ezáltal az LCR Hondához kerülő Alex csapattársa.

„Ebben a szezonban már nem fogok versenyezni” – erősítette meg Twitter-oldalán Marc Márquez, hozzátéve, „miután az orvosokkal és a csapatommal kiértékeltük a karom állapotát, úgy döntöttünk, a legjobb opció az, ha jövőre visszatérünk. Ideje folytatni a felépülést”, majd megköszönte a támogató üzeneteket a királykategória hatszoros világbajnoka. (Forrás: motogp.com)

Csehország nélkül, póthelyszínekkel érkezett a 2021-es naptár: Ahogy azt kedden a Formula–1 is megtette, a MotoGP az elmúlt napokban mutatta jövő évi menetrendjét. Az előzetes versenynaptár alapján 20 versenyt terveznek jövőre rendezni, ám még nem tudni, milyen futamot tartanak a Finn és az Osztrák Nagydíj között. A szezon március 28-án Katarban kezdődik, a szezonzárónak pedig Valencia ad otthont november 14-én.

Érdekesség, hogy a koronavírus-járvány beláthatatlan folytatására tekintettel három póthelyszínt is megneveztek a versenyzők: Portimao, Indonézia és az oroszországi Igora Drive is ide tartozik. Meglepő, de a magyar szurkolókhoz legközelebb eső Brno sem a fix, sem a beugró helyszínek között nem szerepel. Kedden nyilvánosságra hozták a MotoE 2021-es menetét is: az elektromos széria Jerezbe, Le Mans-ba, Barcelonába, Assenbe, a Red Bull Ringre és Misanóba kíséri el a MotoGP, a Moto2, illetve a Moto3 mezőnyét. (Forrás: motogp.com)

new-calendar-2021-mgp-me_big.jpg

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool, Piaggio Group Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1416281022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása