Drámai finálé és Schumacher-baleset az F2-es időmérőn
Formula–2 2020: Bahrein – Időmérő edzés

Japán pole-lal és elképesztő végjátékkal zárult az F2-esek kvalifikációja a bahreini záróhétvégén. Mick Schumachernek a mezőny hátsó részéből indulva kell megőriznie előnyét.

eoaa3wyxmaegxip.jpg

Az F1-esek második szabadedzése még hátra van a Szahíri Nagydíj pénteki programjából, a Formula–2 mezőnye már az időmérő edzést is teljesítette a bahreini pálya oválszerű, 3,5 kilométeres változatán. Hasonlóan a – magyar idő szerint a délutáni órákban rendezett – szabadedzéshez, a kvalifikáción is a Honda japán pártfogoltja, Yuki Tsunoda diktálta a tempót, a Carlin versenyzője idén negyedjére szerezte meg a pole pozíciót.

Tsunoda 1:02.676-os körrel biztosította be a rajtelsőséget, mögötte nyolcan zártak három tizeden belül. A második a Hitech GP orosz pilótája, a jövőre már a Haas pilótájaként a királykategóriában bemutatkozó Nikita Mazepin, míg a harmadik a másik carlinos, Jehan Daruvala lett. Az első öt sorrendje Robert Shwartzman (Prema) és Felipe Drugovich (MP Motorsport) kettősével egészült ki, az orosznak azonban így már matematikai esélye sem maradt a bajnoki címre.

Őrült finálé jellemezte a félórás időmérő edzést, négy perccel a leintés előtt Luca Ghiotto (Hitech GP) csúszott ki a sóderágyba. Az utolsó mért körök előtt pedig nagy volt a helyezkedés, ez lett Mick Schumacher veszte, aki az utolsó kanyarban akadt össze Roy Nissanyval, ennek következtében utóbbi Tridentje látványosan a levegőbe emelkedett. Ezután újra és immár végérvényesen félbeszakították a körözést, a német és az izraeli pilóta balesetét vizsgálják.

A Prema bajnoki éllovasa emiatt csak a 18. helyről indulhat majd a szombati főversenyen, míg legfőbb üldözője, Callum Ilott kilencediknek kvalifikált. Ahhoz, hogy a jövőre az F1-ben bemutatkozó Schumacher már holnap pontot tegyen a bajnokság végére, az UNI-Virtuosi versenyzőjénél négy ponttal kell többet gyűjtenie, ezzel 18 egységnyire növelve előnyét. A főverseny szombaton 13:10-kor indul magyar idő szerint, amit élőben közvetít az M4 Sport, ezt megelőzően pedig felvételről tűzi műsorra a kvalifikációt.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: FIA Formula 2 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716318672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása