Vésztartalékból, de lesz magyar páros a Dakaron

2021-ben is láthatjuk a Dakar-ralin Szalay Balázs és Bunkoczi László kettősét.

128801577_3632582380114103_4566465920324065575_o.jpg

Az Opel Dakar Team szerdai közleménye alapján az MTI azt írja, rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a január 2-án kezdődő Dakar-ralin, melyet Szaúd-Arábiában rendeznek.Szalaynak ez lesz a 15., Bunkoczinak pedig a 10. részvétele a világ legnehezebbnek tartott és leghosszabb terepralis viadalán.

Szalay azt mondta, az indulásukhoz az utolsó pillanatban álltak össze a szükséges feltételek, ehhez a vésztartalékot is felélték. „Szaúd-Arábia ismeretlen terület lesz számunkra, ott eddig még nem versenyeztük, de úgy gondolom, hogy egy kicsit Abu-Dzabira, egy kicsit Jordániára és egy kicsit Katarra hasonlítanak majd a pályák. Ezen országok közül az utóbbi kettőben versenyeztünk az idén és tavaly” – idézte a közlemény a versenyzőt, aki szerint a mezőny nagyon erős lesz, nekik ennek ellenére az a céljuk, hogy megjavítsák eddigi legjobb eredményüket, azaz a 20. helynél előrébb végezzenek.

Navigátora, Bunkoczi szerint a világ legjobbjaival kell majd felvenniük a versenyt, még úgy is, hogy az autós mezőny valamivel kisebb létszámú lesz, mint a korábbi években. „Néhány rövid teszt kivételével gyakorlatilag február óta nem ültünk versenyautóban, úgyhogy az elsődleges cél nyilván az, hogy célba érjünk” – mondta.

A Dakar-rali január 2-án kezdődik Dzsiddában, és január 15-én ugyanott ér véget. A gyorsasági szakaszok hossza 4767 kilométer, a viadal össztávja 7646 km.

Fotó: Opel Dakar Team / Facebook

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1116315600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása