F1: Kubica újra autóba ül a hétvégén

Augusztus óta először vezethet F1-es autót Robert Kubica, a DTM-ben dobogóra is álló lengyel a Jégember autóját fogja vezetni az első másfél órában.

large-2020_hungarian_grand_prix_friday.jpg

A Stájer, a Magyar és a Brit Nagydíj után visszatér az Alfa Romeo volánja mögé Robert Kubica. Az egyszeres nagydíjgyőztes lengyel idén negyedjére vezetheti a C39-est, s mint az a hinwili gárda csütörtök reggeli közleményéből kiderült, ezúttal a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen kispadozik a pénteki első edzésen.

„Örülök, hogy visszatérhetek a volán mögé, augusztus óta először. Hosszú időnek hangzik, de igazából nagyon sűrű szezonom volt a szimulátoros munkával és a DTM-mel, így egész gyorsan eltelt ez az idő. Most, hogy véget ért a DTM szezonja, lelkesen térek vissza az Alfa Romeóhoz teljes munkaidőre: még sok mindenért lehet harcolni, és biztos vagyok benne, hogy a munkám hozzájárul majd a csapat erőfeszítéseihez” – idézi Kubica szavait a közlemény.

Nem Kubica lesz az egyedüli „vendégversenyző” a hétvégén: mint arról már korábban beszámoltunk, a Williams magyar kötődésű tesztpilótáját, az izraeli Roy Nissanyt küldi pályára az első 90 percben. A Formula–2-ben versenyző George Russell autóját fogja átvenni.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7716302312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása