Ilyen még nem volt a Formula–E-ben

Jövőre első éjszakai versenyeit is megrendezi az elektromos formulaautó-sorozat, megújuló energiával világítják ki a szaúd-arábiai pályát.

1-_fer1676_1.jpg

Már júniusban kihirdette jövő évi versenynaptárát a Formula–E, majd a koronavírus-járvány alakulásával finomított rajta, így egyelőre csak az „biztos” két chilei futammal indul a szezon, majd a szaúdi-arábiai duplafutamos forduló következik. A világbajnoksággá minősített sorozat keddi közleményében tudatta, 2021-ben a két szaúd-arábiai ePrix-t éjszakai futamként, villanyfény mellett rendezik meg.

Korábban hasonlóra nem volt példa a Formula–E történetében, a kivitelezéshez alacsony fogyasztású (a hagyományosnál 50%-kal kevesebbet fogyasztó) LED-paneleket vetnek be, melyeket megújuló energiaforrással, nagy teljesítményű, alacsony szén-dioxid-kibocsátású és fenntartható anyagokból előállított növényi olajjal fognak üzemeltetni. Az évekkel ezelőtt is tervezgetett éjszakai futam érdekében a kezdési időpontokat is eltolták: 15 helyett 20 órakor rajtolnak majd az ePrix-k helyi idő szerint.

diriyah_hero_image.jpeg

Az 1950-ben indult Formula–1 – amely jövőre csakugyan ellátogat Szaúd-Arábiába, de egy másik pályára – 2008-ban rendezett először éjszakai futamot. A szingapúri helyszín mellett azóta már Abu-Dzabiban és Bahreinben is villanyfényes körülmények között versenyez a mezőny.

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216300764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása