Finálé nélkül avattak bajnokot a WRX-ben

Törölték a ralikrossz-világbajnokság utolsó két fordulóját a koronavírus-járvány miatt, harmadjára is Johan Kristoffersson lett a sorozat bajnoka.

890691a2-636a-4c9c-bd9c-dbd5d82f0908.jpg

A ralikrossz-vb idei menetrendjét is felforgatta a koronavírus-járvány, végül a módosított versenynaptárhoz sem tudta tartani magát a sorozat. Utoljára október közepén Barcelonában csapott össze a mezőny, ekkor még két forduló lett volna hátra, de a november 21-22-i Spa-Francorchamps-i, valamint a december 12-13-i nürburgringi hétvégét is törölni kellett – derült ki a bajnokság szerdai közleményéből. Így a járványhelyzet miatt végül mindössze négy hétvége és nyolc verseny hirdettek bajnokot.

2017 és 2018 után 2020-ban is Johan Kristoffersson lett a világbajnok. A tavaly a WTCR-t is megjárt svéd 27 ponttal végzett kétszeres DTM- és 2016-os WRX-bajnok Mattias Ekström előtt, míg a harmadik helyen a szintén svéd Timmy Hansent rangsorolták. Két magyar versenyző fordult meg idén a világbajnoki mezőnyben, mindketten négy-négy versenyen indulhattak. Marcus Grönholm csapatával Szabó Krisztián a 11., az audis Kárai Tamás pedig a 15. lett az összetettben, előbbi két 7. helye jelenti a legjobb eredményeket hazai fronton.

A németországi WRX-forduló törlése értelmében a kamion-Eb sorsára jutott a két ralikrossz Európa-bajnokság, így hiába vezette a Supercar kategóriát Oliver Eriksson, a Super 1600-at pedig Jurij Belevszkij, egyiküket sem avatják bajnokká, mivel idén mindössze két fordulót sikerült lebonyolítani, pedig előbbit akár le is győzhette volna Marton Gergely, aki nyolcpontos hátrányban várta a folytatást.

Fotó: fiaworldrallycross.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr816301972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása