Visszavonulás helyett a hosszabbítást választotta a hatszoros WRC-bajnok

A Toyota pénteken bejelentette, hogy korábbi elhatározásával ellentétben 2021-re is marad a rali-vb mezőnyében Sébastien Ogier.

wrc_2020_rd_3_118.jpg

Egy ideje már a levegőben lógott Sébastien Ogier visszavonulása, a hatszoros világbajnok azonban a nyáron egy interjúban elismerte, hogy a koronavírus-járvány és az amiatt lerövidült 2020-as szezon maradásra késztetheti. Ennek megfelelően péntek délután a Toyota megerősítette, Ogier 2021-re is szerződést hosszabbított, így egy évig még biztosan a rali-világbajnokságban marad. A bejelentés értelmében változatlan felállással folytatja a japán gyártó, hiszen Elfyn Evans és Kalle Rovanperä eleve többéves szerződést írt alá.

A 36 éves francia versenyző elmondta, visszavonuláshoz méltó utolsó szezonnal szeretné lezárni pályafutását, mindemellett az újabb bajnoki címben is reménykedik. Ogier idén igazolt a Toyotához, miután 2019-ben csalódást keltő szezont zárt a Citroënnel. A járvány következtében mindössze hét fordulóból álló idényből még egy rali van hátra, eddig egyszer tudott győzni. A toyotás 14 pontos hátrányból várhatja a finálét, a tabellát csapattársa, Evans vezeti.

Fotó: Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016292810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása