Megnevezték az év végén leköszönő F1-es kommentátor utódját

Bejelentette a többszörös F1-es futamgyőztes David Coulthard új társát, Ben Edwards utódját a Channel 4.

alex_jacques.jpg

Egy héttel ezelőtt jelentette be a Channel 4, hogy a 2020-as szezon végén Ben Edwards távozik a csatorna F1-es vezető kommentátori székéből. A lelkes, dinamikus kommentálásáról ismert Edwards 2016-tól közvetítette a Formula–1 eseményeit (előtte négy szezonon át a BBC közvetítéseit vezette), szerdán pedig közölte a Channel 4, 2021-től Alex Jacques veszi át a helyét, az ex-F1-es versenyző David Coulthard oldalán, aki márciusban 11. idényét kezdi meg

Legendás kommentátort veszítenek el a brit F1-es szurkolók

Váratlan, sok brit szurkoló számára szomorú hírt közölt szerda este a Channel 4 Formula-1-es anyagainak gyártásáért felelős Whisper. A produkciós vállalat közleményében tudatta, hogy a 2020-as szezon végén feláll székéből Ben Edwards vezető kommentátor, döntése teljesen személyes volt, és alapos megfontolás után született.

Jacques a BBC Radio Suffolknál kezdte sportkommentátori pályafutását, majd a The Timesnak dolgozott. 2015 óta kommentálja az F2-es és F3-as versenyeket – akkoriban még GP2 és GP3 néven futottak –, majd az F1TV és a Formula–1 hivatalos e-sport bajnokságaként közismertté vált F1 Esports kommentátora lett. Néhány versenyt – többek között a 2019-es Brit Nagydíjat – a BBC Radio 5 Live hallgatóinak is közvetítette.

„Örömmel csatlakozom a Channel 4 és a Whisper F1 Team csapatához. Kilencéves korom óta lelkes rajongója vagyok a Formula–1-nek, tudom, milyen sokat jelentenek a közvetítések az emberek hétvégéiben” – fogalmazott Jacques a produkciós vállalat közleményében. – „Rendkívül izgalmas lesz megosztani a versenyeket ennyi rajongóval, illetve csatlakozni egy olyan csapathoz, amely az F1-ben és tévés körökben egyaránt nagy tiszteletnek örvend. Alig várom, hogy kezdhessek 2021-ben.”

John Curtis, a Channel 4 F1 és a Whisper F1-es programigazgatója elmondta, Edwards távozása óta Jacques volt a csatorna első számú opciója, hiszen „egyedülálló tehetsége, tudása pedig kivételes”. „A vezető kommentátor nagyon fontos a közvetítésekben, de semmi kétségem afelől, hogy Alex mind a jelenlegi, mind pedig az új nézőinknek meg fog felelni. A sport iránti szenvedélye és lelkesedése érződik a közvetítésein, és jól együtt fog dolgozni David hibátlan elemzéseivel, véleményeivel” – tette hozzá.

Akik követik angolul az F2 és F3 közvetítéseit, azok tudják, hogy nem fognak rosszul járni Alex Jacques-kal sem. A Formula–1 YouTube-csatornáján számos összefoglaló megtekinthető (ITT és ITT), egy-két videóval azért mégiscsak szemléltetjük, mire számíthatnak a brit szurkolók március 21-től:

Fotó: Whisper

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1416291952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása