Bemutatták a kamion Európa-bajnokság 2021-es versenynaptárát

Hét fordulóval tervez visszatérni a megcsonkított 2020-as idény után a kamion-Eb mezőnye: Kiss Norbiék még a szezon első harmadában megjárják a Hungaroringet, ha minden a tervek szerint halad.

unnamed_40.jpg

Többek között a kamion Európa-bajnokság 2020-as szezonja is a koronavírus áldozatául esett. Ugyan a cseh- és a magyarországi fordulót – félig-meddig – sikerült megrendezni, a szabályok értelmében azonban sem a versenyzők, sem a csapatok között nem hirdettek bajnokot, ami a magyar szurkolóknak fájó, hiszen Kiss Norbert és a Révész Truck Racing Team vezetett a maga kiírásában.

A bajnokság promótere, az ETRA viszont tartotta magát korábbi ígéretéhez, így kedden nyilvánosságra hozták a sorozat 2021-es menetrendjét. A szezonnyitót május 22-23-án az olaszországi Misanóban rendezik, az idényzárónak pedig a spanyolországi Jarama ad otthont október 2-3-án. A Hungaroring a második állomás lesz jövőre, ugyanakkor az eldőlt, hogy az idei évvel ellentétben a mezőny nem a túraautó-világkupáéval egyszerre látogat el a mogyoródi aszfaltcsíkra, a WTCR ugyanis május 15-16-án rajtol hazánkban a tervek szerint.

„Egy rendkívül nehéz 2020-as év után örömmel tölt el minket, hogy versenyrendezőink elkötelezettek a következő szezonra. Szoros együttműködünk velük a meglévő COVID-19-protokoll továbbfejlesztése érdekében, hogy újra fogadhassunk rajongóinkat és partnereinket” – fogalmazott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közleményében Rolf Werner, az ETRA ügyvezető igazgatója.

A kamion Európa-bajnokság 2021-es versenynaptára:

  • május 22-23.: Misano, Olaszország
  • június 12-13.: Hungaroring, Magyarország*
  • július 17-18.: Nürburgring, Németország
  • augusztus 28-29.: Autodrom Most, Csehország
  • szeptember 11-12.: Zolder, Belgium
  • szeptember 25-26.: Le Mans, Franciaország*
  • október 2-3.: Jarama, Spanyolország

* – A rendezvényszervezői megállapodás alapján.

Fotó: FIA ETRC sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516289142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása