A Hungaroringen indul a 2021-es WTCR-szezon!

Az aragóniai záróhétvége előtt bemutatta 2021-re szánt előzetes versenynaptárát a túraautó-világkupa: ha minden a tervek szerint alakul, Magyarországon indul az év és már Ázsiába is visszatérhet a sorozat.

_slp6848.jpg

Alaposan megbolygatta a túraautó-világkupa 2020-as szezonját a koronavírus-járvány, végül egy, a tervezettnél rövidebb és kizárólag európai fordulókból álló menetrend mellett sikerült megrendezni. Habár nem tudni, miként alakult a járványhelyzet a következő hónapokban, már gőzerővel tervezi a 2021-es évet a WTCR, ennek jeléül a finálé helyszínén, a MotorLand Aragónon az előzetes versenynaptárát is nyilvánosságra hozta.

Hasonlóan az idei tervekhez, a Hungaroringen kezdhet a világkupa mezőnye, május közepén, amit egy héttel rá a magyar rajongók számára csakugyan kedves Slovakiaring követ. Szlovákiát a Nordschleife, Vila Real és Aragón követi, és ha a helyzet is engedi, három ázsiai fordulóval zárul a szezon, amit egy hosszú, három hónapos szünet előz meg.

Újra bemutatkozhat a dél-koreai Inje Speedium, továbbá egy – egyelőre meg nem nevezett – kínai és a makaói pályából áll a versenynaptár a szezon utolsó harmadában. A viszonylag késői kezdést a szervezők azzal indokolják, hogy a májusi időpont remélhetőleg lehetővé teszi, hogy már nézők is kilátogathassanak, a magyar-szlovák kezdést és a kétfutamos hétvégéket pedig a költségcsökkentési törekvésekkel.

„Az Eurosport Events és az FIA jó munkát, ezekben a kiszámíthatatlan időkben is tető alá hozta a 2020-as WTCR-szezont, ezzel biztosítva a sorozat folytatását és a csapatok támogatását” – nyilatkozta François Ribeiro, a WTCR promóteri feladatait ellátó Eurosport Events vezetője. – „2021 újabb kihívást jelent majd nekünk, hiszen döntéseink többségét a költséghatékonyság fogja diktálni, hogy lehetőleg mindenki a sorozatban maradhasson.”

„A WTCR továbbra is remek környezetet kínál a versenyzéshez, mindezt globális horderejű promócióval, a csapataink számára megengedhető mértékű költségvetés mellett” – tette hozzá.

A túraautó-világkupa 2021-es előzetes versenynaptára:

unnamed_39.jpg

Fotó: Murányi Gábor / Hungaroring Média, FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5716284346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása