Ehrlacher a WTCR új bajnoka, Tassi a legjobb magyar
WTCR 2020: Aragón – 2-3. futam

Már a záróhétvége második futamán eldőlt a bajnoki cím sorsa a WTCR-ben, a magyarok között pedig meglepő sorrend alakult ki.

d08d61688d442dc44e7dc16394cfad6d.jpg

Spanyolországban, a MotorLand Aragónon zárult a túraautó-világkupa 2020-as szezonja. Az idényzáró vasárnapi versenyek közül

  • az elsőt az argentin Esteban Guerrieri (Honda),
  • a másodikat a francia Yvan Muller (Lynk&Co),
  • míg a harmadikat az uruguayi Santiago Urrutia (Lynk&Co) nyerte.

Miután a második futamon hatodikként ért célba, a négyszeres világbajnok Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher lett a WTCR 2020-as bajnoka, 24 évesen a sorozat történetének legfiatalabb győztesének számít. Sikerét az ifjú francia egy második hellyel koronázta meg a záróversenyen.

Ami a magyarokat illeti, a második versenyen Michelisz gyűjtötte a legtöbb pontot, idei legjobb eredményét beállítva az ötödik helyen végzett a Hyundai-jal, miközben Tassi Attila 8. lett a Hondával. Az idényzárón pedig csapatjátékos mivoltáról tett újabb tanúbizonyságot a Münnich Motorsport magyar versenyzője, az utolsó körben ugyanis lemondott a 7. helyről, hogy a bajnoki címtől Boldizs Bencével ütközve, már a második verseny első körében eleső Esteban Guerrierinek még legyen esélye az összetett dobogóra.

5fb15a684c286.jpg

Az áldozat azonban hiábavalónak bizonyult, Guerrierit ugyanis megbüntették a pályahatárok megszegése miatt, ennek révén Muller és az Alfa Romeó-s Jean-Karl Vernay is elé került az összetettben, aminek élén így három francia végzett. Michelisz egy 7. hellyel zárta 2020-at, Tassi a 10., Boldizs a 17., Kismarty-Lechner a 19. lett.

A magyar érdekeltségek közül a Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona zárt legelőrébb az összetettben, 168 pontjával hetedikként rangsorolták, miután az évet két 5. és egy 3. hellyel búcsúztatta. A legjobb magyarnak pedig Tassi bizonyult, aki kereken 100 egységgel a 12. helyen végzett, a 93 pontos Michelisz előtt. Boldizs 35 ponttal a 17., Kismarty-Lechner 17-tel pedig a 20. helyen végzett.

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media), David Noels / Honda Pro Racing

Forrás: MTI, Braking News Motorsport
Írta: 
Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6916286886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása