F1: Esőkáosz és Stroll-pole Törökországban!
Formula–1 2020: Török Nagydíj – Időmérő edzés

A Török Nagydíj elképesztően fordulatos, esős pályán rendezett időmérő edzésén megtört a Mercedes egykörös egyeduralma: Lance Stroll először a pole-ban a Racing Pointtal!

gp2014_130936_ms24437-large.jpg

Az isztambuli időmérő edzést az első szakaszban a heves esőzésben kétszer is félbeszakították (egyszer Romain Grosjean kicsúszása miatt), a versenyzőknek pedig később nagy fejtörést okozott, hogy a folyamatosan száradó aszfaltra milyen gumikkal hajtsanak ki. 

Ebből a küzdelemből végül a Racing Point és a Red Bull jött ki igazán jól, ugyanis Lance Stroll pályafutása első pole pozíciója szerezte Törökországban. A 22 esztendős kanadai Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője végzett másodikként, míg a mexikói Sergio Pérez lett a harmadik a másik Racing Point volánja mögött.

A hetedik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton (Mercedes) csak hatodikként zárta az időmérő edzést. A címvédő azonban a saját szempontjából jó helyzetben van, mivel az egyetlen, aki még veszélyes lehet rá, csapattársa, Valtteri Bottas csak a kilencedik rajtkockát foglalhatja el.

Az 58 körös Török Nagydíj vasárnap 11:10-kor kezdődik magyar idő szerint, az eseményeket az M4 Sporton követhetjük élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Racing Point F1 Media)

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9816285400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása