F1: Kitették Jean Alesi fiát a Ferrari akadémiájáról

Úgy látszik, nem enyhülnek az Alesi-család anyagi gondjai, annyira nem, hogy Giuliano Alesi végleg keresztet vethet az F1-es karrierre.

8_hwa_racelab_f2_barcelona_alesi_giuliano-2.jpg

Nyár elején a Braking News Motorsport is beszámolt arról, hogy még a Ferrari F40-esétől is megvált Jean Alesi, hogy fia, a Formula–2-ben versenyző Giuliano pályafutását támogassa. De úgy tűnik, minden áldozat hiábavaló volt, ugyanis Giuliano Alesit menesztette akadémiájáról a Ferrari. „Nincsen szponzorunk 2021-re, a Ferrari pedig kirúgta őt” – erősítette meg a hírt a svájci Blick hasábjain az 1995-ös Kanadai Nagydíj győztese.

Már az F40-esemet is eladtam, máshonnan már nem tudok pénzt szerezni

– folytatta Alesi, majd fia idei, sikertelen évére is kitért: „Rosszul döntöttünk, amikor a HWA-t választottuk. Több mint egymillió eurót fizettünk, de nem tartották magukat az ígéreteikhez. Ehhez képest, amikor átmentünk az MP Motorsporthoz, további 80 ezer eurót követelt tőlünk a HWA.”

A 21 éves francia versenyző már második szezonját tapossa ugyan a Formula–2-ben, a szezonnyitó verseny óta még csak pontot sem szerzett. Legutóbb még a 2018-as GP3-idény elején tudott komolyabbat villantani, a kisebbik nevelősorozatban összesen négy (sprintfutamos) győzelmet szerzett az ott, a Tridentnél töltött három éve során.

via gpblog.com

Fotó: BWT HWA Racelab Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2416279808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása