Újabb F1-es csapatnál jelent meg a koronavírus

Az FIA péntek esti tájékoztatása alapján újabb fertőzötteket találtak a Formula–1-ben, időközben pedig kiderült, hogy megvan az ötödik csapat is, ahol felbukkant a koronavírus.

williamsf1_31266_hires.jpg

Péntek este szokás szerint közölte az aktuális járványügyi adatokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), melynek jelentéséből kiderült, hogy október 30-a és november 5-e között nyolc koronavírus-fertőzöttet találtak a Formula–1-ben. 1781 mintát vették, tehát a találati arány 0,44%.

Eközben a Speedweek kiszúrta, hogy a Williamsnél is felütötte a fejét a koronavírus, a Portugál és az Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéjén is szűrtek ki pozitív eseteket. Ezt maga a grove-i istálló közölte weboldalán, de nem verte nagy dobra, ugyanis a november 4-én megjelent közleményt sem a Facebook-, sem a Twitter-felületén nem osztotta meg.

A Williams közölte, a protokollt követve az érintett csapattagok és kontaktjaik karanténba vonultak, őket a grove-i állományból pótolják majd a jövő hétvégi Török Nagydíjra. Hogy esetleg az imolai hétvége folyamán koronavírus-gyanúval karanténba vonult George Russell edzője a fertőzöttek között van-e, arra nem tér ki a közlemény, további részleteket ugyanis nem árult el a csapat az érintettek védelmében.

A McLaren, a Racing Point, a Mercedes és a Renault után a Williams az ötödik csapat a Formula–1-ben, ahol megjelent a COVID-19. A versenyzők körében eddig egyedül a Racing Point pilótái, Sergio Pérez és Lance Stroll fertőződtek meg, amennyiben viszont helyettesíteni kellene akár Nicholas Latifit, akár Russellt, az F2-ben versenyző Jack Aitken a hivatalos tartalékos.

Fotó: Williams Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516276852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása