F1: Zárt kapus futamokat rendez Bahrein, mégis nézőkkel

A bahreini szervezők szombaton nyilvánosságra hozott döntése egyértelművé tette, hogy zárt kapus versenyekkel zárul a Formula–1-es szezon.

sakhirsunday10-236172.jpg

A koronavírus-járvány miatt jobbára európai versenyekből állt össze a Formula–1 2020-as naptára, a szezon végén azonban egy hosszabb közel-keleti kitérőt is tesz mezőny. Április helyett november végén, december elején fogadja a királykategóriát a bahreini pálya, ahol így ráadásul két versenyt rendeznek – a december 6-i Szahíri Nagydíj egy új nyomvonalát ismerhetjük meg a pályának, amin várhatóan 55 másodperc alatt érnek majd körbe a versenyzők, ami galibákhoz vezethet.

Szombati közleményükben a szervezők megerősítették, hogy mindkét bahreini verseny zárt kapus lesz, viszont a lelátókon találkozhatunk meghívott vendégekkel. Ahogyan az volt a szeptember eleji Olasz Nagydíjon, a járvány frontvonalában harcoló egészségügyi dolgozókat (és családtagjaikat) hívják meg.

Ezzel ugyanakkor eldőlt, hogy a hátralévő versenyek mindegyikét nézők nélkül rendezik meg, miután végül a jövő hétvégi Török Nagydíjnak otthont adó Isztambulban is letettek arról, hogy 100 ezer nézőt fogadjanak. Legutóbb az október végi Portugál Nagydíjra látogathattak ki korlátozott számban szurkolók, az utolsó pillanatban ugyanis zárt kapussá tették az egy héttel későbbi imolai Emilia-Romagna Nagydíjat is.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616277146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása