TCR EU: Azcona és Nagy Dani is pole-ból indul Jaramában
TCR Europe 2020: Jarama – 1-2. szabadedzés, Időmérő edzés

Szenved a bajnoki éllovas, szárnyal Azcona és a Peugeot, míg Nagy Dániel dobogós esélyeit egy fordított rajtrácsos pole javította a TCR Európa-kupa záróhétvégéjén.

2020-2020_jarama_friday---2020_eur_jarama_fp1_99_daniel_nagy_50.jpg

Utolsó állomásához érkezik a hétvégén a TCR Európa-kupa, a 2020-as szezon utolsó fordulóját a versenynaptárban új helyszínként bemutatkozó spanyolországi Jaramában rendezik – mégpedig rendhagyó menetrend szerint, ugyanis pénteken a két szabadedzés mellett az időmérő edzést is megrendezték.

A WTCR-ben a Zengő Motorsport színeiben versenyző, de a TCR-Ek záróhátvégéjén ismételten a Volcano Motorsport Cupráját terelgető Mikel Azcona kezdett az élen az első szabadedzésen Teddy Clairet és Mat'o Homola előtt. Nagy Dániel egy hatodik idővel indított a BRC Hyundai-jával, míg a bajnoki pontversenyben vezető Mike Halder mindössze a 15. helyen zárt a Hondával.

A második szabadedzésen a Comtoyou Racing főnökének fia, a bajnoki címre csakugyan esélyes Nicolas Baert állt az élre a második edzésen, hét tizeddel volt gyorsabb Mikel Azcona FP1-es idejénél. Baert mögött Teddy Clairet és Julien Briché végzett, Azcona a 11., Nagy a 13. lett. A Hondák látható hátrányából kifolyólag Halder csupán a 19. helyen végzett.

A délutáni kvalifikáción azonban kétség sem fért Azcona fölényéhez: azok után, hogy az élen zárta a Q1-et, a pole pozíciót majdnem 7 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg, ezzel közel kerülve ahhoz, hogy a MotorLand Aragón után, ahol a múlt héten nyert a WTCR-ben, egy újabb hazai pályán győzedelmeskedjen.

2020_tcr_photo_news_554.jpg

Azcona mögött a ritka jó formát produkáló Clairet-fivérek végeztek a második-harmadik helyen, Teddy mindössze 23 ezreddel bizonyult gyorsabbnak Jimmynél. Az első öt sorrendje a BRC-s Homolával és a bajnokság második helyén álló, lemaradását ezzel jelentősen faragó Mehdi Bennanival lett teljes, míg Nagy Dániel lecsapott a fordított rajtrácsos pole-ra, mindössze 13 ezreddel elmaradva Jessica Bäckmantől, így a szombati második futamot az élről kezdheti meg.

Legjobb hondás lett ugyan, de ez is csak két 13. rajthelyet ért Halder számára – hogy megmaradt 20 pontos előnyét be tudja-e osztani, illetve Nagy ki tud-e préselni egy összetett dobogót a fordított pole-ból, arra a következő 24 órában választ kapunk, a versenyek 11:20-kor és 14:10-kor rajtolnak, mindkettőt élőben követhetjük a TCR TV YouTube-csatornáján.

Frissítés: Nagyjából egy órával cikkünk megjelenése után megerősítették, hogy Jimmy Clairet-t kizárták az időmérő edzésről, Peugeot-ja ugyanis két kilogrammal könnyebb volt a megengedettnél. Így a francia a harmadik helyet, Nagy pedig a fordított rajtrácsos pole-t veszítette el, melynek új birtokosa így John Filippi lesz, a magyar BRC-pilóta pedig a második rajtkockába állhat fel. A büntetés értelmében az első futamon Homola és Bennani indulhatnak a második sorból.

Az időmérő edzés végeredménye:

tcr_eu_2020_jarama_idomero.jpg

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516276314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása