F1: Alonso a Renault-val tesztelt, az Alpha Tauri Imolában maradt

A Renault a csapathoz visszatérő kétszeres világbajnokával folytatta bahreini kiruccanását, míg a Red Bull B-csapata az Emilia-Romagna Nagydíj helyszínén maradt.

123771022_4099907300036246_2236391878125874689_o.jpg

Habár a Formula–1 őszi programja jóval szellősebb, mint a nyári volt, amikor szinte egymást követték a tripla hétvégék, a csapatok tétlenkedéséről azonban szó nincs. Olyannyira, hogy szerdán a Renault és az Alpha Tauri is tesztelt, mindkét csapat korábbi, 2018-as versenygépét küldte pályára.

A Renault a bahreini, az Alpha Tauri az imolai pályát választotta helyszínül, a nap folyamán pedig Fernando Alonso és Yuki Tsunoda gördült pályára. A kétszeres világbajnok spanyol gőzerővel készül a 2021-es visszatérésre, ennek keretében 93 kört ment a szahíri pályán, ahol korábban 2005-ben, 2006-ban és 2010-ben is győzni tudott.

Az elmúlt napokban a Renault fiatal versenyzőinek tesztjét is Bahreinbe szervezte, melyen Christian Lundgaard és Guanyu Zhou mellett az idei F3-as bajnok, Oscar Piastri is részt vett.

A Formula–2-ben versenyző Tsunoda pedig egy 300 km-es tesztet teljesített, ami kötelező feltétele annak, ha a jövőben (akár idén) hivatalos F1-es hétvégén szeretne pályára gördülni, például egy szabadedzésen. „Először ültem F1-es autóban, remek móka volt. Teljesen más világ, mint egy F2-es autó, főleg a nagyobb erő és a fékteljesítmény miatt. Próbáltam csak arra fókuszálni, hogy hozzászokjak és teljesítsem a 300 km-t” – mondta a bevetés után a japán.

Tsunoda szerepeltetése akár kulcsfontossággal is bírhat a még gazdára váró öt ülés szempontjából, egyes sajtóértesülések ugyanis már kész tényként kezelik, hogy amennyiben megszerzi a szuperlicenszt, jövőre bemutatkozik a japán versenyző a Formula–1-ben, Danyiil Kvjat helyén, amivel nem mellesleg Alexander Albont is elütné attól, hogy a királykategóriában maradhasson.

Fotó: Renault F1 Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2316274110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása