Spanyolországban is letenné névjegyét Kovács Bálint

A H-Moto Team élversenyzője méltó módon fejezné be az idei évet, ezúttal spanyol bajnokságokban bizonyítana.

122893163_3444522792302674_4640061687973030490_o.jpg

Kovács Bálint számára sem a tervek szerint alakult a koronavírus-járvány által megcsonkított 2020-as szezon – gondoljunk csak vissza például a meghiúsult Le Mans-i indulásra… A sikerek mindennek ellenére nem maradtak el az idei évben: élete első Superbike-szezonjában az Alpok-Adria Bajnokság élén zárt, a cseh bajnokságban pedig második lett. Emellett a német IDR-sorozatban is lehetőséget kapott, ahol az időmérő edzésen elért harmadik helyével villant beugróként.

A 19 éves versenyző újabb fontos mérföldkőnek néz elébe: cseh csapatával, a New2Projecttel ezen a héten az andalúz sorozatban, míg jövő héten a spanyol Superbike-bajnokság (ESBK) zárófutamain áll rajthoz Jerezben. Előbbiben az általa már jól ismert és annyi sikert hozó Yamaha R1-es nyergében, az Open 1000-es kategóriában ejti meg debütálását – ellenfelei között szerepel az idei MotoE-bajnok Jordi Torres is.

„Nem titok, ezzel a két versenyhétvégével elég erős szezont sikerül teljesítenünk az idei évben, annak ellenére, hogy olykor nem minden a terveink szerint alakult. A mostani hétvégén tesztjelleggel indulunk el az andalúz bajnokságban, hogy a nagy megmérettetés, a spanyol Superbike-bajnokság szezonzáró futamaira kellően felkészülhessünk” – harangozta be az újabb nagy lehetőséget Kovács Bálint a H-Moto Team Facebook-oldalán megjelent közleményben.

„Maga a jerezi pálya nem lesz ismeretlen, hiszen 2015-ben már versenyeztem itt az EJC-sorozattal. Mivel ismételten Dunloppal állunk rajthoz, így az előttem álló napokban elsősorban a gumit teszteljük majd, illetve szeretnénk a lehető legjobb beállítást megtalálni a jövő hétvégére. Az előzetes nevezési lista alapján elmondhatom, hogy sokan indulnak majd azok közül is, akik a jövő héten is rajthoz állnak, így vasárnap estére képet kaphatunk arról, hogy hol van a helyünk ebben a kifejezetten erős mezőnyben. Egy biztos, ezen a két hétvégén kiderül, hogy hol is tartok a nemzetközi mezőnyhöz képest” – tette hozzá.

Pénteken négy szabadedzést futott a mezőny, szombaton rendezik az időmérő edzést és az első futamot, vasárnap pedig egy bemelegítő edzésből és a második versenyből áll a program.

Fotó: H-Moto Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4716265414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása