Megsérült a COVID-teszt közben, ki kellett hagynia a hétvégét

Különös okból maradt távol Tóth László csapattársa a Formula Renault Európa-kupa spái fordulójától.

34ad-c33d-f0c9-4f058b8b35ca_925f3ad012c278dc2eb8c9eb5e5f1f4c74589709.jpg

Spa-Francorchamps-ban vendégeskedett az elmúlt hétvégén a Formula Renault Európa-kupa mezőnye, a járványügyi protokoll értelmében azonban csak olyan léphetett be a pályára, aki rendelkezik 72 órásnál nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel, emellett naponta megmérték mindenki testhőmérsékletét.

Olyanra már többször volt példa idén, hogy egy-egy versenyző pozitív eredményt hozó mintavétel miatt nem állhatott rajthoz, Belgiumban viszont bizarr közjáték tett keresztbe Lorenzo Colombo részvételének. A 20 éves olasz ugyanis a kötelező koronavírus-teszt közben megsérült, elszakadt egy ér az orrában, a folyamatos orrvérzés következtében pedig nem tudta vállalni az indulást – írja a Formula Scout.

548d-dfae-7ff1-4a8cb1e259fe_e6e73a1664adc3a873d9f8ec7f013eb9bb9bb504.jpg

„Sajnálatos módon vissza kellett lépnem a spái hétvégétől. A COVID-19-teszt után az orrom elkezdett folyamatosan, egész nap vérezni, így nem éreztem biztonságosnak, hogy versenyezzek” – idézi a portál Colombo nyilatkozatát. – „Kórházba kerültem, ahol megműtöttek. Kár a csapatért, mert értékes pontokat tudtunk volna szerezni, de az egészség az első. Készen állok az imolai visszatérésre.”

Colombo már a harmadik szezonját futja a sorozatban, viszont amíg tavaly háromszor is futamot nyert, idén egy második hely a legjobbja, a pontversenyben pedig a nyolcadik helyen áll. Csapata, a BhaiTech Racing így mindössze egyetlen pontszerzéssel zárta a hétvégét, mégpedig Tóth Lászlónak köszönhetően, aki a 17. helyről rajtolva nyolcadikként fejezte be a második futamot.

Fotó: Gregory Lenormand, Marc de Mattia / DPPI (Renault Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316259718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása